Romanyalı Ailenin Adalet Arayışı

YALOVA - Romanyalı ailenin, Yalova'da servis kazasında hayatını kaybeden tekstil işçisi Türk vatandaşı kızları için açtığı 20 bin liralık tazminat davasının ilk duruşması, yapıldı.

Yalova İş Mahkemesi'nde görülen davaya, Açık İnşaat ile Romanyalı ailenin avukatı katıldı.

Mahkemenin hakimi, dava tanıklarının dinlenmesi ve eksik delillerin toplanmasına karar vererek duruşmayı 21 Ekim'e erteledi.

Rumen Balan Lamiita ve Balan Loan'ın avukatları aracılığıyla Yalova İş Mahkemesi'ne sunulan dava dilekçesinde, 8 Nisan 2010'da, davalı Alkım Tekstil'in Yalova'daki iş yerinde gece vardiyasında çalışan işçileri evine götüren Nazif Türk'ün idaresindeki servis otobüsünün, Yalova-İzmit karayolunda yan yolu takiben, Çiftlikköy ilçesi Narkent ve Güçlü sitesi ön tarafında trafik kazası geçirdiği belirtildi.

Kazada, davacıların kızları 35 yaşındaki Ebru Yavuzdeğer'in hayatını kaybettiği belirtilen dilekçede, bunun bir "trafik-iş kazası" olduğu, araçta "yolcu" ve "şirket işçisi" olarak bulunan Ebru Yavuzdeğer'in kusura katılımının hiçbir şekilde söz konusu olmadığı vurgulandı. Dilekçede, davalı şirket ile diğer davalılar Karayolları Genel Müdürlüğü, yol yapımından sorumlu şirket Açık İnşaat yetkilileri, şoför Nazif Türk ile aracın sahibi Münevver Boyun'un "tehlike sorumlusu" olarak zararın tamamından sorumlu olduğu savunuldu.

Kaynak: AA