Polisten Üniversite Öğrencilerine "dost Eli"

ADIYAMAN - Adıyaman polisi, bu yıl üniversite eğitimine başlayacak öğrencileri terör örgütleri hakkında bilgilendirip kayıt işlemlerinde yardımcı oluyor.

Terörle Mücadele ve Toplum Destekli Polislik şubesi, üniversiteye başlayan öğrencilere yönelik "İlk Adımda Dost Eli" projesi hazırladı. Çalışma kapsamında Adıyaman Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı binası önünde stant kuruldu. Görevli polisler ise kayıt için gelen öğrencilere başta terör örgütleri olmak üzere çeşitli konularda bilgi veriyor, kayıt işlemlerinde de yardımcı oluyor.

Komiser Yardımcısı Can Çiçek, yaptığı açıklamada, öğrencilere ve ailelere yardımcı olduklarını söyledi.

Kayıt işleminin ardından öğrencilere bilgilendirici broşür dağıttıklarını anlatan Çiçek, "Misafirlerimizle yakından ilgileniyoruz. Projenin amacı bilgilendirmek ve öğrencilere uyarılarda bulunuyoruz" dedi.

Muş'tan Seyit Ahmet Coşkun ise polisin kendilerine yardımcı olduğunu ve zorluk çekmediklerini belirterek, ilk defa böyle bir uygulama gördüklerini söyledi.

Ruhat Demir de kayıt döneminde bütün işlemlerini zorlanmadan yaptıklarını ifade etti.

Zülkif Korkusuz da polise teşekkür ederek, "Burada ne sorduysak karşılığını bulduk. Bizim her şeyimizle ilgilendiler. Onlara ne kadar teşekkür etsem azdır. Bu çalışmayı gittiğimizde anlatacağım. İşte bizim milletimiz böyledir, bizim buna çok ihtiyacımız var" diye konuştu.

Kaynak: AA