Omü, Öğrencilerini Otogarda Karşılıyor

SAMSUN Ondokuz Mayıs Üneversitesi, 2013-2014 eğitim öğretim yılında kayıt yaptırmak Samsun'a gelen öğrencilerini Yusuf Ziya Yılmaz Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde karşılıyor.

Yaşadıkları şehirlerden otogara gelen öğrenciler, ÖMÜ Öğenci Konseyi öğrencileri, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü ve Kredi Yurtlar Kurumu'nun açtığı stantlarda çeşitli konularda bilgilendiriliyor.

Otogarda toplanan öğrenciler OMÜ'ye ait servis araçlarıyla kayıt işlemlerini yapmak üzere kampüslere götürülüyor.

Ondokuzmayıs Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Bekir Şişman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin mevcut 42 bin öğrencisine 600'ü yabancı uyruklu toplam 10 bin 500 öğrencinin eklendiğini belirtti.

Otogara gelen öğrencileri ve ailelerini bir hafta süreyle kampüse taşıyacaklarını belirten Şişman, "Birkaç yıldır yaptığımız bir uygulama ile öğrenci konseyinden 25 öğrenci sabahın 5'inden akşam saatlerine kadar burada gelen öğrencileri yönlendiriyor. Bir o kadar öğrencide fakültelerde bekliyor. Buradan aldığımız öğrencileri kayıt için fakültelere götürüyoruz. Bu sayede otogar ve üniversitenin arasında bir bağlantı kurularak öğrencilerin faydalanmasını sağlıyoruz. Üniversitenin birçok farklı yerde bulunan yerleşkeleri nedeniyle yapılan çalışma dahada önem kazanıyor" dedi.

Kaynak: AA