İzci Kampına Coşkulu Veda

Başakşehir Belediyesi İzclik Kampı 2013 yılı kapanış programı coşkuyla gerçekleşti.

İzci Kampına Coşkulu Veda
Şamlar Tabiat Parkı'nda gerçekleşen kapanış programına izcilerin aileleri, AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, Gençlik Kolları Başkanı Furkan Leventoğlu, Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir, Yazı İşleri Müdürü Mehmet Akif Göksu, Park ve Bahçeler Müdürü Kazım Gülüm de katıldı.

Çocuklarını Başakşehir Belediyesi İzci Kampı’na gönderen veliler açık havada düzenlenen kokteylin ardından kamp alanını gezerek, kamp ateşinin etrafında oturdular ve çocukların kapanış için hazırladığı faaliyetleri izlediler.

“HER YIL KAMPA İLGİ ARTARAK DEVAM EDİYOR”
Kapanış programında ilk olarak söz alan Başaksehirspor Genel Sekreteri ve İzci Kampı Koordinatörü Taceddin Özcan; 2010 yılında birkaç liderle başlayan izcilik kampını bu yıl bin 500 kişiyle tamamladıklarını belirterek, izcilik faaliyetlerini anlattı. Başakşehir İzci Kampının, Türkiye İzcilik Federasyonu’na bağlı olarak çalışan ve ada izci kampı statüsündeki üç tesisten biri olduğuna dikkat çeken Özcan, “Her geçen yıl üzerine yeni şeyler ekleyerek devam ettiğimiz izci kampımızda, bu yıl Fly-Fox, Badminton, teknik iz gibi faaliyetler devam ederken, okçuluk, izci parkuru gibi faaliyetler ekledik. Çocuklarımız burada kendi başlarına yemek yapmayı, çadır yapmayı, telsiz ve pusula kullanmayı, doğa şartlarıyla mücadele etmeyi en önemlisi de yardımlaşmayı, ekip ruhunu, iyilik yapmayı ve doğaya saygı duymayı öğrendiler. Bu sene kampımızda yine bir ilk olarak 25 zihinsel engelli izciye ev sahipliği yaptık. Ne kadar faydalı olduğunu gördüğümüzden ilerleyen yıllarda da bu tarz faaliyetleri devam etme kararı aldık. Yine bu yıl Lübnan, Ürdün ve Dubai’den gelen 120 izciyi kampımızda misafir ederken, kulübümüzden iki izciyi Bosna Hersek’te düzenlenen 9 ülke ve 28 şehir gezisinden oluşan Balkan Ülkeleri Yaz Kampı’na gönderdik. Yine bunun yanında Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türkiye İzcilik Federasyonu ortak projesi olan “Dağa Çıkma İzci Ol” projesiyle Diyarbakır, Muş ve Siirt’ten gelen çocuklara ev sahipliği yaptık. Bütün bu çalışmalarda bizden desteğini esirgemeyen başta Belediye Başkanı Mevlüt Uysal olmak üzere Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Subaşı ve ekibine, kampımızdaki liderlere ve gözbebeği çocuklarını bizlere emanet eden siz değerli velilerimize teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Özcan’ın ardından konuşan AK Parti Başakşehir ilçe Başkanı Ayhan Özgürel, “Burada geçirdiğimiz günler bizim zihinsel ve bedensel anlamda olayları doğru kavramamızı düşünmeyi sağlayacak. Çocuklarımızın gelişiminde, yetişmesinde bu tür organizasyonları ön planda tutmamız gerekiyor. Teknolojiyle, bilgiyle donanacak ama doğayı ve çevreyi tanıyan sağlıklı nesiller istiyoruz“ dedi.

VELİLER DE İZCİ KAMPINDAN MEMNUN AYRILDI
2013 yılı kapanış programı vesilesiyle kamp alanına gelerek, kamp ateşinin etrafında çocuklarıyla hem eğlenip, hem çocuklarının kamplarda neler yaptığını öğrenen veliler, Başakşehir Belediyesi İzci Kampı’nı çocuklarının doğayla bütünleşmesi ve sosyalleşmesi açısından çok faydalı bulduklarını belirterek memnuniyetlerini ifade etti.

İki çocuğunun kuzenleri ile kampa katıldığını söyleyen Döne Kör, “İstanbul’da böyle bir doğayı ve içinde de böyle yararlanabileceğimiz bir izci kamp alanı bulmak büyük bir nimet. Çocuklarımız kamp alanını gezdirdi, çok beğendik. İstanbul’un göbeğinde böyle bir ortam bulmak ve bunu değerlendirmek çok güzel. Belediyeye böyle güzel hizmetler için çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

2010 yılında Başakşehir Spor Kulübü tarafından başlatılan izci kampının 2013 yılı kapanış programı küçük izcilerin kendi yazdıkları skeçleri sahnelemesi ve birlikte tempo tutarak söyledikleri izci şarkılarının ardından, ailelerin ve çocukların hep birlikte ellerini kenetleyerek yaptıkları İzci Valsi ile sona erdi.
Kaynak: İHA