Hitit Üniversitesi’nde Kayıt İşlemleri Başladı

Çorum Hitit Üniversitesi’nde öğrenci kayıt işlemleri başladı.

Hitit Üniversitesi’nde Kayıt İşlemleri Başladı
Hitit Üniversitesi bünyesinde yer alan 7 fakülte, 3 Enstitü, 2 Yüksekokul, 5 Meslek Yüksek Okulu 9 Araştırma ve Uygulama Merkezimiz bulunurken kontenjanların tümü tercih edilerek yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldı. Lisans programlarına ait olan bin 608 kontenjanın ise bin 514 'ünün öğrenciler tarafından tercih edildiği bildirildi.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversitenin diğer bileşenleri ile entegrasyonunu sağlayarak, üniversitenin yanı sıra Çorum 'u dünyada marka yapmayı amaçladıklarını söyledi.

Üniversite olarak ilçelerle birlikte büyümeyi hedeflediklerinin altını çizen Alkan, bunun için titiz bir çalışma yürüttüklerini dile getirdi.

Bazı şeyleri başarmak için büyük hedeflerin ortaya konmasının gerektiğini dile getiren Alkan, “Üniversite hepimizin üniversite gelişirse bu şehir gelişir. İnsanların yaşam standardı yükselir. Dünyanın neresinde olursa olsun bize nerede hizmet düşüyorsa biz oraya gidiyoruz. Amerika 'da bir üniversite ile işbirliği yaptık. Öğrencilerimiz 2 yıl burada 2 Amerika 'da eğitim görecekler. Bu öğrencilerimizin her iki üniversitenin diplomasına sahip olacak. Türk Cumhuriyetlerine önem veriyoruz. Oradaki üniversitelerle işbirliği anlaşmaları yapıyoruz. Artık yabancı ülkelerden öğrencilerin yanı sıra bizimle birlikte çalışmak isteyen akademisyenlerimiz var” dedi.

Turizm, İletişim ve Diş Hekimliği Fakültesi ile birlikte 3 yeni fakülte açılması yönündeki teklifi YÖK 'e ilettiklerini dile getiren açıklayan Rektör Alkan, bu yıl kurulan Uzaktan Eğitim Merkezi 'nde (HUZEM) bünyesinde Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ile Türk dili derslerinin uzaktan eğitim ile verileceğini bildirdi. Kuzey ve Güney yerleşkeleri ile ilgili çalışmalar tamamlanmak üzere olduğunu belirten Alkan, Kuzey yerleşkesinde 522 bin metrekare alanda master planları yapıldığını, olup yaklaşık 120 bin metrekare alanda inşaatlar için projelerin tamamlandığını belirtti.

Prof. Dr. Alkan, 470 bin metrekarelik Güney yerleşkesinde de kampus işlemlerinin tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti.

Akademik ve idari personel ile, eğitim birimlerindeki program-bölüm ve öğrenci sayıları hakkında da açıklama da bulunan Prof. Dr. Reha Metin Alkan, “2010 yılında 321 olan akademik personel sayısı bugün 5'i yabancı uyruklu olmak üzere 479'a, 208 olan idari personel sayısı 341'e ulaşmıştır. Meslek Yüksek Okullarımızda 2010 yılında 38 olan program sayısı, bu yıl itibariyle yüzde 68'lik bir artışla 64'e ulaşmıştır. Lisans programlarımızda 30 olan bölüm sayısı, yüzde 53'lük bir artışla 46'ya, Enstitülerimizdeki programların sayısı da 9'dan yüzde 100'lik bir artışla 18'e ulaşmıştır. Üniversitemizde 2010 yılında 8 bin 377 olan öğrenci sayısı 2011 yılında 9 bin 369'a, 2012 yılında 11 bin 25 ulaşmıştır. Bu yıl bizi tercih eden 2 bin 964 öğrencimizin, DGS sınavı sonucu üniversitemizi kazanan 105 öğrencinin ve yabancı uyruklu öğrencilerimizin de bu sene yaptıracakları kayıtlan ile birlikte 12 bini geçeceğimizi öngörmekteyiz”

2013 ÖSYS yerleştirme sonuçlarına göre üniversitesinin tercih oranları hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Alkan, “2013-ÖSYS yerleştirme sonuçlarına göre üniversitemiz bünyesinde yer alan 5 fakülte ile 2 yüksek okulumuzdaki 15 bölümümüzdeki normal öğretim kontenjanların tümü tercih edilerek yüzde 100 doluluğa ulaşılmıştır. İkinci öğretim bölümlerimizden iktisat yüzde 67.7, işletme yüzde 78.5 ve Kimya Mühendisliği yüzde 15.4 bölümleri hariç diğer bölümlerde de yüzde 100'lük bir tercih söz konusu olmuştur. Toplam 22 lisans programındaki bin 608 kontenjanımızdan bin 514'ünü öğrencilerimiz tercih etmiştir. Meslek Yüksek Okullarımızdaki yeni faaliyete geçen Bankacılık ve Sigortacılık ile Turizm ve Otel işletmeciliği, Sungurlu MYO'da Çocuk Gelişimi ve Osmancık Ömer Derindere MYO'da İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği olmak üzere 4 yeni bölümümüzün kontenjanlarının tümü dolmuştur. Genel olarak bakıldığında ise, 5 Meslek Yüksek Okulumuz 'da bulunan 42 programımıza ait olan bin 780 kontenjanımızın bin 450'si tercih edilmiştir” diye konuştu.

KYK tarafından verilen kredi ve burslara ek olarak, bu yıl 250 kısmi zamanlı öğrenci ve 400 yemek bursu desteği verileceğini anlatan Alkan, eğitim birimlerine türünde en yüksek puana göre yerleşen öğrencilerimize karşılıksız burs, taşınabilir bilgisayar ve bilimsel etkinliklere katılım desteği vereceklerini bildirdi.

Alkan, üniversitede son zamanlarda yaşanan değişim ve dönüşümler sonucu ortaya çıkan başarı tablosunun oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Kaynak: İHA