Gümüşhane’deki Okul Problemi

Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, şehrin en büyük mahallesi olan Hasanbey Mahallesine bir ilkokul yapılmayışını eleştirerek, İmam Hatip Lisesinde uygulanan metot ve hızın yeni bir ilkokul için de uygulanmasını istedi.

Pir, yaptığı açıklamada şehrin en büyük mahallesi olan Hasanbey Mahallesinde bir ilkokul yapılmayışını eleştirerek, “Devletin mazereti olamaz, vatandaşın önüne mazeretler sunmak devlete yakışmaz” dedi.

Aysın Rafet Ataç ilkokulunun devam eden yasal sorunlarına vurgu yapan Pir, “Yargıda olan bir konunun sonucunu beklemek vatandaşın konusu değildir. Vatandaş çocuğuna okul istiyor, idare ise konunun yargıda olduğunu söylüyor. Okul binasında problem olduğu için İmam Hatip Lisesi’ne nasıl başka bir yer bulunmuşsa, Aysın Rafet Ataç İlkokulu’na da başka bir yer bulunabilirdi. Ve bulunmalıdır. Devletin mazereti olamaz, vatandaşın önüne mazeretler sunmak devlete yakışmaz.” diye konuştu.

İmam Hatip Lisesinin Aysın Rafet Ataç’la benzer bir kaderi paylaşmasına rağmen hemen yer bulunarak inşaatının başlamasına da vurgu yapan Pir, “İmam Hatip Lisesi binasının yapılmasında hangi metot ve hangi hız uygulanmışsa, Hasanbey mahallesine bir ilkokul yapımında da artık aynı tarz bir metot uygulanmalıdır.” görüşünü dile getirdi.

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğünün konuyla ilgili sürekli bahse konu binanın yerine başka bir bina yapamayacağını belirttiğini, mahallede başka müsait yer olmadığını da mazeret göstererek yeni bir okul binası yapım işine de bir türlü girmediğini kaydeden Pir, “2009’dan bu tarafa 4 yıldır Hasanbey mahallesi öğrencilerinin çileli Gazipaşa yolculuğu devam ediyor. Bu yolculuk aynı zamanda Gazipaşa öğrencilerini de sıkıntıya sokuyor çünkü iki ayrı mahallenin öğrencileri Gazipaşa Ortaokulu binasını kullandığı için ikili öğretim zorunluluğu öğrencilere ayrı bir çile vermektedir. Çözüm, Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü’nün en öncelikli ve acil konusudur. Hasanbey mahallesi içinde bir yer bulunarak buraya yeni bir okul yapılmalıdır. Yargı süreci beklemek diye bir mazeret olamaz.” dedi.

Hasanbay mahallesine 1990 yılında yapılan Aysın Rafet Ataç İlköğretim Okulu, mahalledeki öğrenci sayısının artması nedeniyle 1999 yılında ikinci bir blok ilave edilerek mahallenin okul ihtiyacı giderilmişti. Okul binasının bir blokunda 2009 yılında meydana gelen problem nedeniyle Aysın Rafet Ataç İlköğretim Okulu binası boşaltıldı ve konu yargıya taşındı. Okul binasındaki problemin yargıya taşınması nedeniyle 4 yıldır Hasanbey Mahallesi öğrencileri Gazipaşa Okulunda sabahçı-öğleci olarak eğitim görüyor.
Kaynak: İHA