Çorum Belediyesi 54 Bin Litre Bitkisel Atık Yağ Topladı

Çorum Belediyesi tarafından başlatılan atık yağ toplama kampanyasında son üç yılda 54 bin litre atık bitkisel yağ toplandı.

Çorum Belediyesi 54 Bin Litre Bitkisel Atık Yağ Topladı
Hedeflerinin daha temiz bir çevre ve daha temiz bir şehir olduğunu ayrıca atık yağların çevreye verdiği zararı en aza indirmeyi planladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum halkının da bu konuda duyarlı davrandığını belirtti.

Çevre kirliliğine yol açan bitkisel atık yağlar konusunda işletme ve mahallelerde yapılan bilgilendirme çalışmalarından alınan geri dönüşlerin her geçen gün daha da arttığının altını çizen Başkan Külcü, “Yapılan çalışmalar sonucunda 54 bin litre bitkisel atık yağ toplandı” dedi.

Bitkisel atık yağları toplamak amacıyla başta okullar ve muhtarlıklar olmak üzere yağ toplama noktaları oluşturduklarını dile getiren Külcü, “Böylelikle evlerinde bitkisel atık yağlarını biriktiren vatandaşlarımız toplama noktalarına bitkisel atık yağlarını teslim etmeye başladı.

Toplama noktalarını kullanma imkanı bulamayan vatandaşlarımızın atık bitkisel yağlarını ise evlerinden alıyoruz. Hemşehrilerimize, 5 litre atık yağ karşılığında 1 litre yeni yağ veriyoruz. Atık yağlarımız hem çevreyi kirletmiyor hem de ekonomiye kazandırılmış oluyor.” dedi.

Külcü, Çorum halkının evlerde bulunan atık yağları yetkililere teslim etmesi için 212 19 46 numaralı telefonu aramalarının yeterli olacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA