Cilo Dağı'nda Çözüm Süreci Bereketi

HAKKARİ - Hakkari'de uzun yıllar devam eden terör olayları nedeniyle çıkılması yasaklanan 4135 metre yükseklikteki Cilo Dağı, çözüm süreci kapsamında huzur ve barış ortamının sağlanmasıyla dağcıların akınına uğruyor.

Bölgenin doğal güzelliklerini görmek için Hakkari'ye gelen ziyaretçiler, çözüm süreci ile huzur ve barış ortamının sağlandığı kentte, uzun yıllar yasaklı kalan turizm bölgelerini geziyor.

Türkiye'nin en yükek ikinci dağı olan 4135 rakımlı Cilo Dağı'na tırmanmak için Yüksekova ilçesine giden Hakkari Üniversitesi Doğa Sporları Derneğine üye 2'si kadın 18 dağcı da terör olayları ve güvenlik nedeniyle uzun yıllar çıkılması yasaklanan Cilo Dağı'na tırmanış gerçekleştirdi.

Yaklaşık 10 saat süren zorlu tırmanışın ardından krater göllerinin yakınındaki 3 bin yıllık kaya resimlerinin bulunduğu bölgede inceleme yapan dağcılar, dört mevsimin bir arada yaşandığı bölgede Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekmeyi de ihmal etmedi.

Hakkari Üniversitesi Öğretim Görevlisi Emin Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cilo Dağı'nda görülmesi gereken 10 göl bulunduğunu belirterek, bunlardan birinin de krater gölü olduğunu söyledi.

Yıldırım, gerek göllleri gerekse 3 bin yıllık kaya resimleri ile doğa harikasını andıran Cilo Dağı'na, yerli ve yabancı turistlerin gelmesini beklediklerini ifade etti.

Kaynak: AA