15 Engelli 6 Ay Tekstil Kursu Görecek

Zonguldak’ta İş-Kur İl Müdürlüğü ve Sakatlar Derneği’nin düzenlediği proje kapsamında 15 engelli, 6 ay tekstil kursu görecek.

15 Engelli 6 Ay Tekstil Kursu Görecek
Kursiyerlere katıldıkları günler için 20 TL ücret ödenecek.
İş-Kur Zonguldak İl Müdürlüğü ile Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi’nin düzenlediği protokol kapsamında 15 engelli vatandaşa tekstil kursu düzenlendi.

Proje kapsamında derneğin atölye binasında başlayan kursa en çok ilgiyi erkek kursiyerler gösterdi.

20 ila 50 yaş aralığındaki kursiyerler tekstil kursunda dikiş makinelerini kullanmayı öğrenerek başladılar. Kursiyerlere 6 ay boyunca eğitim verecek olan kurs hocası Gülşen Turhan, “Bu kursumuz İş-Kur ile Türkiye Sakatlar Derneği’nin birlikteliğinde yürütülen bir projedir. Kursumuzda 15 kursiyerimiz bulunmaktadır. Tekstil kursudur. Tekstil sektöründe iş başladıklarında işlerini görebilecek şekilde dikiş makinelerinde nasıl dikiş yapıldığını gösteriyoruz. Onlar için iyi olacak. Kursiyerler bu kursta geldikleri günlerde 20 TL ücret ödenecek. Sağlık primleri ödenecek” diye konuştu.

Kursa katılan 43 yaşındaki Dündar Cansever ise “Sanat öğrenmek, meslek öğrenmek boşta gezmekten iyidir. Üç aylık özürlü maaşı alıyoruz ama yetmiyor. İş-Kur bizi bir işe yerleştirebilirse iyi olur. Bir sürü müracaat ettik fakat giremedik. Hiçbir işe giremedik” dedi.

47 yaşındaki kursiyer Sevim Sarıaydın ise “Böyle bir proje ile kurs görmekten mutluyuz. Güzel bir kurs düzenlemişler. Boş zamanlarımızı değerlendirmek amacıyla bu kursu düzenledikleri için teşekkür ediyoruz. Bizim için öğrendiklerimiz güzel bir meslek. Hocalarımız olsun bize eğitim verecekler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA