Vali Ata’dan ‘Gaziler Günü’ Mesajı

Gaziantep Valisi Erdal Ata, ‘Gaziler Günü’ nedeniyle mesaj yayımladı.

Vali Ata, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Türkiye Cumhuriyeti ve Aziz Türk Milleti, dünyanın çok önemli kaynaklarının bulunduğu stratejik bir coğrafya üzerindeki varlığını; vatan, namus ve bayrak aşkını her türlü değerin üzerinde bilerek, gerektiğinde bu değerler uğrunda seve seve ölüme koşarak göstermiştir.

Şanlı tarihinde bağımsızlığına ve toprak varlığına yönelmiş her türlü saldırıya karşı, çelikten bir irade ile karşı koyan milletimiz, genç yaşlı, kadın erkek demeden yüz binlerce insanımızın gazilik ve şahadet onuruna ermesiyle bu günlere ulaşmıştır.

Büyük Önder Atatürk önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşı’nda kahramanlığın en güzel destanlarını yazan milletimiz, Kıbrıs ve Kore gibi Anadolu dışındaki mücadelelerde de destan yazmaya devam etmiştir. Canından aziz bildiği değerler uğrunda, “Ya istiklal, ya ölüm!” sözünü her zaman kendisine parola yapan Türk Milleti, tüm dünyada barış ve kardeşliğin hakim olması için de Büyük Önderin “Yurtta sulh, dünyada sulh!” sözünü rehber edinmiş, dün olduğu gibi bugün de mazlum milletlerin yanında olduğunu göstermiştir.

Her karış toprağında aziz şehitlerimizin kanları ve kahraman gazilerimizin ayak izleri olan vatanımıza karşı elbette, geçmişte olduğu gibi günümüzde de tehdit ve saldırılar olacaktır. Ancak güvenlik kuvvetlerimiz ve gerektiğinde tüm milletimiz, bu topraklar üzerinde kurulu Cumhuriyetimize ve bağımsızlığımıza yönelecek her türlü iç ve dış tehdide karşı koyma gücünü, tarih bilinci ile geçmişteki kahramanlıklarından ve engin vatan sevgisinden alacaktır.

Bu güne kadar vatanını ve insanlık onurunu canından aziz bilerek şehitlik ve gazilik mertebelerine yükselmiş, bu uğurda canını ortaya koymuş insanlarımız, her zaman milletimizin haklı gurur kaynağı olmuştur. Dünyadaki hiçbir unvanın eş olamayacağı Gazilik Unvanının, Gazi şehrimiz için çok ayrı ve özel bir yeri ve anlamı vardır.

Büyük Önder’e Gazilik Unvanı verildiği günün Gaziler Günü ilan edilmiş olması da Milletimizin gazilerimize duyduğu büyük sevgi ile vefa duygusunun anlamlı bir ifadesidir.

Bu vefa ve sevginin başka bir ifadesi de vatanseverlikleri ve özverileriyle hepimize örnek olan gazilerimize, her zaman saygı göstermek, değerli kişiliklerine yakışır şekilde yaşamlarını sürdürmelerine yardımcı olmaktır. Devletimiz geçmişte olduğu gibi gelecekte de şehit aileleri ve gazilerimizin yanında olmaya devam edecektir.

Bu düşüncelerle, Gaziler Günü’nü kutluyor, şehitlerimizi, vefat eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta bulunan gazilerimize de saygı ve şükranlarımı sunuyorum.”
Kaynak: İHA