Tramvay Yolunda Sıkı Araç Denetimi

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü, izin verilenler dışında tramvay yollarını kullanan araçlarla ilgili cezai işlem uygulaması başlatılacağını duyurdu.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, trafiğin son yıllarda modern kentlerin en büyük sorunlarından biri haline geldiği, sorunun çözümünde en etkili ve en ucuz yöntemin kurallara uymak olduğu belirtildi. Ulaşım ile ilgili alt yapı çalışmaları hızla devam ettiği Eskişehir’de, İsmet İnönü-2 Caddesi üzerinde bulunan İstasyon köprüsünün yakın tarihte yıkılacak olmasının, trafik yönünden vatandaşların olumsuz etkilenmemesi, aksama olmaması için kurallara uymanın bir kat daha önem arz ettiği anlatılan açıklamada “Bu kurallar kapsamında; görevleri gereği tramvay yollarını kullanabilen ambulans, itfaiye, polis gibi geçiş üstünlüğüne sahip araçlar ile Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararları ile izin verilmiş araçlar (00:00 / 06:00 saatleri arasında iş yerlerine ve meskenlere mal taşıyan özel araçlar ile ticari araçlar) dışındaki diğer araçların tramvay yollarına girişleri yasaktır.
Kural ihlali yapan ve özellikle tramvay yollarını yetkisiz ihlal eden araçların kontrolleri artarak devam edecek olup, bu amaçla ilimizde de kurulumu tamamlanan ve Mobese olarak ta bilinen Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ile tespit edilenler hakkında gerekli cezai işlem uygulamasına başlanacaktır. Uygulamanın vatandaşlarımızın öncelikle kendi can ve mal emniyetini sağlamaya yönelik olduğunu önemle belirtir, hiçbir vatandaşımızın herhangi bir cezai işlemle karşılaşmamasının en büyük arzumuzdur” diye belirtildi.
Kaynak: İHA