Tofaş Tekirdağ'da Yeni Tesis Açtı

Tofaş, Tekirdağ'da yeni tesis açtı.

Tofaş CFO'su Cengiz Eroldu, Lancia, Alfa Romeo ve Jeep markalarının Trakya'daki tek yetkili satış ve servis noktası olan Haliç Oto'nun yeni tesisi ile Fiat'ın uydu satış ve servis noktasının Beyazköy'deki tesislerinin açılışında, Tekirdağ'ın güçlenen ekonomisi, genç nüfusu ve üretim kabiliyetiyle dikkatleri üzerine çektiğini söyledi.

Kentin aynı zamanda, otomotiv sektörü açısından da önemli bir potansiyele sahip olduğunu, istatistiklerin Tekirdağ'da trafiğe çıkan araç sayısının istikrarlı bir şekilde arttığını gösterdiğini ifade eden belirten Eroldu, şöyle konuştu:

"Biz de Tofaş ailesi olarak, 1977'den bu yana Tekirdağ halkına hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz tesislerle, Fiat'ın yanı sıra Lancia, Alfa Romeo ve Jeep markalarımızla, bölgede çok daha geniş bir müşteri profiline ulaşacağız. Dileğimiz, Fiat markası özelinde Tekirdağ'da yüzde 3,3'e ulaşan pazar payımızla, tüm Trakya bölgesinde olduğu gibi liderliğimizi başarıyla sürdürmek.'

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya da Türkiye'nin otomotiv sektöründe iyi bir konumda olduğunu belirterek, Türkiye'de 81 il içerisinde bin vatandaşa düşen araç sayısı bakımından Tekirdağ'ın 162 araçla birinci sırada yer aldığını ifade etti.

İstanbul'un ise bin kişiye düşen araç sayısı bakımından 159 ile ikinci sırada yer aldığını ifade eden Yerlikaya, "Bu da bizim şehrimizin otomotive düşkün olduğunu ve sevdiğini gösteriyor. Trafikteki araçların modellerinin yüksek olması itibariyle de Tekirdağ iller sıralamasında çok iyi bir noktada" diye konuştu.

Kaynak: AA