Tıp Öğrencileri 'Beyaz Önlük' Giydi

Muğla'da Tıp Fakültesine yeni kayıt yaptıran öğrenciler için "Beyaz Önlük" giyme töreni düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törene Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer. CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Belediye Başkanı Osman Gürün, Alay Komutanı Kurmay Albay Hakan Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, Adalet Komisyonu Başkanı Mahmut Ege, Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Gürbüz Akçay, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Altuntaş, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende Sıtkı Koçman Vakfı tarafından yaptırılan doktor önlükleri, okula başlayan öğrencilere protokol üyeleri tarafından giydirildi.

Vali Güvençer, törende yaptığı konuşmada, Tıp Fakültesine yeni kayıt yaptıran öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar dileyerek, "Doktorluk belki bir meslek olabilir. Kariyer olabilir, bir zanaat olabilir. Ama mesleklerin en yücesidir. Sizler de ilk adımını attığınız bu mesleğin ilk günlerinde beyaz önlüğü giyerek meslek hayatınız başlamış oluyor. Genç arkadaşlarıma bu uzun yolda başarılar diliyorum" dedi.

Rektör Harmandar ise hekimlik mesleğinin zor olduğu kadar kutsal bir meslek olduğunu söyledi.

Türkiye'nin en güzel illeri arasında yer alan Muğla'da tıp eğitimi alacak öğrencilerin şanslı olduğuna işaret eden Harmandar, "Hekimlik asırlardır en önemli meslekler arasında. Hekimlik mesleğine ilk adımın atılması beyaz önlük giymek ile olur. Biz de fakültemizde üçüncü dönem öğrencilerine beyaz önlük giydirmenin heyecanını yaşıyoruz" diye konuştu.

Yeni akademik yılda Tıp Fakültesini kazanan 57 öğrenci beyaz önlüklerini giyerek ders başı yaptı. Fakültede öğrenci sayısı 158'e çıktı.

Kaynak: AA