Şelale Şiir Akşamları

İçel’in Tarsus ilçe Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası 12. Karacaoğlan Şelale Şiir Akşamları’nın ikinci gününde sahne alan aşıklar unutulmaz bir gün yaşattılar.

Şelale Şiir Akşamları
Sahne alan aşıklar, sazlarıyla türküleriyle konukları coşturdular.

Karacaoğlan vasıtası ile insanları bir araya getirip kaynaştırmanın çok güzel bir duygu olduğunu dile getiren Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türk Dünyasının daha çok birlik ve beraberlik içinde olmasını istediklerini söyledi.

Kocamaz, “Saz konusunda, söz konusunda aşıklarımızın önlerine hiç kimse geçemez. Bize çok güzel bir gece yaşattılar. Yine Karacaoğlan coşkusuyla gönüllerimiz birleşti. Bu güzel akşamda, bu Karacaoğlan parkında, Tarsus şelalesinde böyle bir etkinliği Tarsuslulara yaşatabilmek, Türk dünyasının kalbinin Tarsus şelalesiyle aynı ritimde çapması bizim için büyük onurdur” dedi.

Gecede aşıklardan Şeref Taşlıova, Fikret Ünal, Muhlis Denizer, İlkin Manya, Ayten Gülçınar, Nurettin Türkan, Mürsel Sinan, Nihat Sönmez, Selahattin Kozanoğlu, Taner Öztürkoğlu ve Bekir Sami Özsoy sahne alırken sazları ve sözleriyle unutulmaz bir şiir akşamları yaşattılar. Ayrıca gecede, aşıkların atışması ise izleyicilerden büyük alkış aldı.

Öte yandan gecede Fikret Ünal’a ‘Karacaoğlan Halk Şiiri Ödülü’ ve Bekir İşlek’e ‘Karacaoğlan Araştırma Ödülü’ verildi.

‘Karacaoğlan Araştırma Ödülü ‘ alan Bekir İşlek yaptığı konuşmada, “Karacaoğlan’ın bu kadar güzel ve hakkıyla anılmasında emeği geçenlere başta sayın başkanımız olmak üzere teşekkür ediyorum” dedi.

‘Karacaoğlan Halk Şiiri Ödülü’ sahibi Fikret Ünal ise, “Bugün çok mutluyum. Dedem Karacaoğlan’ın ödülünü aldım. Başkanımıza ve bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Programın finalinde ise aşıkları tebrik eden protokol üyeleri, halk ozanlarına birer plaket ve Karacaoğlan heykeli verdiler. Gecenin sonunda günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.
Kaynak: İHA