Sakarya'daki Cinayet Davası

Küçük yaşta evlendiği eşi Emine Yayla'yı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Süleyman Yayla, avukatı Kadir Şimşek, maktulün annesi Ülkü ve babası Hasan Yılmaz ve avukatı Gökçesu Özgül, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının vekili avukat Havva Öztürk ile Sakarya Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanlığı adına avukat Leyla Ekmen Epözdemir katıldı.

Celse arasında mahkemeye sunulan dilekçelere istinaden söz alan sanık Yayla, duruşma salonunda konuşmak istemediğini, dilekçede belirtildiği hususları mahkeme heyetiyle özel konuşmak istediğini söyledi.

Bakanlığın vekili avukat Öztürk ise cezai ehliyet ve DNA raporunun mahkemeye sunulmasının beklenmesi gerektiğini kaydetti.

Mahkeme heyeti, sanığın cezai ehliyet ile DNA raporunun sunulması için duruşmayı erteledi.

-Sanığı protesto ettiler

Duruşmanın ardından Kadın Cinayetlerini Durdurma Platformu üyeleri, eşi tarafından öldürülen Emine Yayla için adliyenin önünde eylem yaptı.

Platform adına konuşan Ayfer Özkoç, yetkililerin kadına şiddet konusunda daha duyarlı davranması gerektiğini belirterek, sanığın ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılması gerektiğini öne sürdü.

Kadına şiddetin gün geçtikçe arttığını iddia eden Özkoç, "Emine kardeşimiz evliliği boyunca şiddete maruz kalmış, defalarca emniyet birimlerine şikayette bulunmuştur. İlk şikayetin ardından üç gün hapis cezası alan kocası Yayla, ceza bitiminden sonra karısı Emine'ye şiddet uygulamaya devam etmiştir" şeklinde konuştu.

Maktulün annesi Ülkü ve babası Hasan Yılmaz ise tek isteklerinin sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması olduğunu söyledi.

Adapazarı ilçesinde 12 Kasım 2012'de şiddet gördüğü eşinden ayrılarak, babasının evine taşınan 17 yaşındaki Emine Yayla, eşi Süleyman Yayla tarafından bıçakla öldürülmüştü.

Kaynak: AA