'Sağlık Turizmi'

İzmir Kent Konseyi Başkanı Güman Kızıltan, Türkiye'nin sağlık turizminde başlangıç aşamasında olduğunu belirterek, "Estetik ameliyatlar, diş, göz ameliyatlarında bayağı yol aldık ama hala rayına oturmadı" dedi.

Ege Sanayici ve İşadamları Derneği'nin Swissotel Grand Efes'te düzenlediği "Avrupa Birliği Türkiye Deneyim Paylaşım Günleri: Sağlık Turizmi" konulu panelde konuşan Kızıltan, tıp literatürüne göre 60 yaşından sonra ihtiyarlığın başladığını, 65-74 yaş arasının genç yaşlılık, 75-84 arasının orta yaşlılık, 85 sonrasının ise ileri yaşlılık olarak anıldığını ifade etti.

Türkiye'nin elindeki imkanlarla sağlık turizmi açısından iyi bir potansiyele sahip olduğuna dikkati çeken Kızıltan, "Türkiye bu işin daha başlangıcında. Estetik ameliyatlar, diş, göz ameliyatlarında bayağı yol aldık ama hala rayına oturmadı. İngiltere bütçesinde sağlık gelirleri büyük rakam ifade ediyor. Bunlar için Türkiye'de altyapı lazım. Hukuki ve normal altyapı yok ancak bu işler başladığı gidiyor" diye konuştu.

Kızıltan, Türkiye'deki 385 otelde Spa merkezinin bulunduğunu, bu tesisleri standartlara uygun olanların gelirlerinin arttığına işaret etti.

ESİAD Genel Sekreteri Mustafa Yaşar Tınar ise sağlık turizminin EXPO 2020 ile ilgili bir konu olduğunu belirtti.

İzmir'in 2015 EXPO adayı deneyiminin ardından 2020 adaylığına daha iyi çalıştığını ve bu organizasyonu gerçekleştirmek istediğini dile getiren Tınar, "Sağlık, İzmir ve Ege'ye yakışan bir konu oldu. Ege Bölgesi zaten bu potansiyele sahip. EXPO'yu alsak da almasak da sağlık konusunu kendi stratejik alanlarımızdan biri yapmalıyız" dedi.

Kaynak: AA