Hababam Sınıfı Sergisi
Adana'da 20. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında oluşturulan 'Hababam Sınıfı Heykel, Afiş, Karikatür ve Set Fotoğrafları Sergisi, Büyükşehir Belediyesi 75. Yıl Sanat Galerisi'nde açıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz, Hababam Sınıfı'nın öğretmenlik mesleğini canlandıran önemli bir film olduğunu kaydetti. Filmin nasıl çekildiği konusunda bilgi veren Aldırmaz, Tepebağ Mahallesi'ndeki Sinema Müzesi'nin yanındaki tarihi binanın restore edilip, Hababam Sınıfı Müzesi olarak düzenleneceğini hatırlattı.
Oyunculardan Tuncay Akça, Hababam Sınıfı'nın İstanbul'da çekildiği yerde bazı kişilerin afişlerine bile tahammül etmediğini belirterek, "Bize söz verdiler, biz burada güzel bir sınıf açacağız, dediler. Ne yazık ki bu sınıfı halen yapmadı. Bu sınıfı Adana Büyükşehir Belediyesi onlardan daha evvel yaptı. Hababam'ın çekildiği yerler daha uzakta. Ama herkese çok değer veren Belediye Başkanı'na teşekkür ediyorum. Çok güzel bir şey, burada mutlu olduk." dedi.
Konuşmalardan sonra Zihni Aldırmaz, oyunculara günün anısına plaket takdim etti. Daha sonra oluşturulan hazırlanan sınıfta sıralara oturan oyuncular, o günleri tekrar canlandırdı. Hayranları ise sanatçılarla ve bal mumu heykellerle bol bol fotoğraf çektirdi.
