Bingöl'de Altyapı Çalışması

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, kent merkezinde 50 ayrı noktada alt ve üstyapı çalışması yürüttüklerini belirterek, "Bingöl şantiyeye döndü ben de bu şantiyenin şefi olarak görev yapıyorum" dedi.

İlde görev yapan gazetecilerle birlikte Bingöl Belediyesi tarafından yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Atalay, kent merkezi genelinde altyapı hizmetleri çerçevesinde içmesuyu, yağmursuyu ve kanalizasyon yenilemesi, yol ve caddelerin yeniden yapılması, parklar, mezarlıklar, sondaj çalışması ve kentsel dönüşüm alanı olmak üzere 50 noktada çalışma yürütüldüğünü belirterek, kentin adeta şantiye haline geldiğini söyledi.

Yapılan yatırımlarla Bingöl'ün tarihinde görmediği hizmetleri son 2-3 yılda görmeye başladığını kaydeden Başkan Atalay, şöyle dedi:

"Bingöl belediyecilik anlamında son birkaç yıldır tarihinde görmediği kadar bir yatırım alıyor. Belediye olarak yaklaşık 4,5 yıldır şehrin tüm altyapısını, 600 kilometreye yakın yağmursuyu, kanalizasyon içme suyu isale hatları ve depolarıyla birlikte projelendirip, ihale edip uygulamasını gerçekleştirdik. Yüzde 95 seviyesinde bitmiş durumda, bir-iki aya kadar tamamı bitmiş olacak ve Bingöl 40 yıldır yaşadığı bu altyapı sorunundan kurtulmuş olacak. Altyapı çalışmaları sırasında bozulan 250 kilometre uzunluğunda olan yol ağımızı bitümlü sıcak karışım asfalt malzemesi ve kilitli parke taşı ile yeniliyoruz. Şu ana kadar yüzde 25'ni bitirmiş durumdayız. Yıl sonuna kadar yüzde 75'ini bitirmiş olacağız."

Bingöl'ün altyapısıyla, üstyapısıyla gerçekten şantiyeye döndüğünü anlatan Başkan Atalay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kent merkezinde 50 ayrı noktada alt ve üstyapı çalışması yürütüyoruz. Bingöl şantiyeye döndü ben de bu şantiyenin şefi olarak görev yapıyorum.Toplamda 500 kişi bu işleri yürütüyor. Teknik elemanlarla birlik bu sayı daha fazla çıkıyor. Kentsel dönüşüm alanında devam eden işlerle birlikte mali portre olarak 400 milyon TL'ye yakın bir yatırım belediyemiz kanalıyla devam ediyor. Kentsel dönüşümü TOKİ ile birlikte yapıyoruz. Bunlar kolay şeyler değil. Seçildiğimiz günden beri bu işlerle uğraşıyoruz. Bu konuda bize büyük destek veren Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz, Milletvekilimiz Sayın Eşref Taş'a teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA