Alaca’da Gaziler Günü Kutlaması

19 Eylül Gaziler Günü Çorum’un Alaca ilçesinde törenlerle kutlandı.

Alaca’da Gaziler Günü Kutlaması
Törene Alaca Kaymakamı Ayhan Yazgan, Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, Garnizon Komutan Vekili J. Kdm. Bçş. Osman Özgür Kılıç, AK Parti İlçe Başkanı Ümit Tokgöz, CHP İlçe Başkanı İsmail Çimen, MHP İlçe Başkanı Alim Okur, şehit aileleri ve gaziler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Mehmet Çelik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Kuddusi Demir, şehitlik ve gaziliğin bu milletin göğsünde taşıdığı eşsiz bir madalya olduğunu söyledi.

“Bu millet öyle bir millet ki ölenlerin hepsi şehit kalanların hepsi gazidir” diyen Demir, “Çünkü savaşı kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, yaşlısıyla topyekun bedel ödeyerek kazanmıştır ve topyekun var olmuştur. Yaşamaksa vatansız asla demiştir. İşte bu koca millet, bu şanlı vatan evlatları dün olduğu gibi bugün de, aynı inançla, bu aziz vatanın birliğine ve bölünmezliğine ve ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanını akıtmaya, canını malını bütün varlığını feda etmeye gönülden hazırdır ve her daim hazır olacaktır. Bütün bu vatan sevgimizle birlikte başta M. Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarına bu aziz vatan için kanını toprağa sermiş tüm şehitlerimize, edebiyete intikal etmiş gazilerimize sevgi ve şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA