Yürüyerek Dünyayı Dolaşıyorlar

Polonyalı çift, çıktıkları dünya turunda yürüyerek ülkeleri keşfediyorlar.

Yürüyerek Dünyayı Dolaşıyorlar
Polonya’dan Türkiye’ye gelen Zuzanna Goslawska (23), yedi yıldır birlikte olduğu arkadaşı Alman vatandaşı Yohannes Aleksander (27) ile birlikte yürüyerek dünyayı gezmeyi hedefliyor. Türkiye’ye gelen çift, İstanbul’da başladıkları Türkiye macerasında aylardır yürüyerek Kastamonu’ya ulaştı. Zuzanna Goslawska, Kastamonu’nun Cide ilçesinde Soğuksu mevkiine geldiklerini belirterek, arkadaşıyla birlikte yürüyerek dünyayı gezmeyi planladıklarını söyledi.

Goslawska, daha önce Kanada’yı gezdiklerini belirterek şöyle konuştu: "Orada hiç araba yoktu. Biz Romanya’da buluştuk. Romanya’dan Türkiye’ye kadar otostop yaptık. Bütün Türkiye’ye görmek istiyoruz. İlk olarak İstanbul’a gittik. Buradan Çanakkale’ye, Eskişehir’e, Adana’ya, Mardin’e kadar oradan Van’a kadar gezdik. Nemrut Gölüne gelip buraları gezdik. Daha sonra Karadeniz’e geldik. Burada arkadaşlarımız vardı onlarda buluştuk. Bizim kendimize ait bir aracımız yok. Ülkeler arasında çok uzak olan yerlere otostop yapıyoruz. Onun dışında hep yürüyoruz. Otostop yaparken ilginç insanlarla tanışıyoruz. Araba bulamadığımız yerler oluyor. Buraları hep yürüyoruz. Biz yürümeyi çok seviyoruz.”

MARDİN ŞEHRİ İLGİMİZİ ÇEKTİ
Türkçeyi çok iyi konuşamadığını ifade eden Goslawska, “Polonya’da Türkoloji okuyoruz. Henüz 1’inci sınıftayım. İnşallah daha sonra Türkçeyi daha iyi öğreneceğim. Türkiye’nin hemen hemen her yerini yürüyerek gezdik. Gezdiğimiz yerlerde Mardin bizim çok ilgimizi çekti. Çünkü Mardin’in kültürü çok fazla, buradaki herkes farklı oluyor. Ayrıca, burada herkes kardeş gibi, bu yüzden Mardin bize çok ilginç geldi” diye konuştu.

KARADENİZ’E AŞIK OLDUK
Karadeniz ile Kastamonu’yu çok beğendiklerini anlatan Zuzanna Goslawska, büyükşehirlere gitmek istemediklerini söyledi.

Doğada çok vakit geçirmeyi sevdiklerini anlatan Goslawska, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yüzden Karadeniz’in manzarasına ve Kastamonu’ya aşık olduk. Ben ressamlıkta yapıyorum. Güzel Sanatlar Okulunda okuyorum. Fotoğraf makinem bozuldu. Bu yüzden hafızama alıyorum. Ülkeme gittiğimiz zaman çizeceğim”
Goslawska, Kastamonu gezisinden sonra Karadeniz sahili boyunca yürüyeceklerini belirterek, kendilerinin turist olmadığını yolcu olduklarını söyledi.

Kaynak: İHA