Suriye'ye İnsani Yardımlar

Ağrı ve Hakkari ile Mardin'in Kızıltepe ve Nusaybin ilçesinde toplanan 25 kamyon gıda yardımı, Suriye'ye gönderildi.

Kızıltepe ve Nusaybin belediyelerinin katkıları ile toplanan gıdalar, 25 kamyonla Kızıltepe ilçesinden Suriye sınırındaki Şenyurt beldesine getirilerek, Türk Kızılayı yetkililerine teslim edildi.

Güvenlik güçlerinin kontrolünde, Şenyurt geçiş noktasında kurulan yükleme bandından geçirilen yardımlar, Suriye'nin Haseki kentine bağlı Derbesiye kasabasına gönderilmeye başlandı.

Kızıltepe Belediye Başkan Yardımcısı Burhan Kurhan, yaptığı açıklamada, yardımların Suriye'ye gönderilmesi için gerekli tüm izinleri aldıklarını, bu kapsamda toplanan yardımların gönderilmesine başlandığını söyledi.

Suriye'de yaşanan olaylardan dolayı zarar gören insanlara her zaman yardım yapıldığını, yardımların bundan sonra da süreceğini ifade eden Kurhan, şöyle konuştu:

"Bir aydan beri 5 ayrı noktada depoladığımız un, şeker, yağ, pirinç, bulgur, nohut ve benzeri kuru gıda malzemelerini Suriye'ye gönderiyoruz. Bunun için Kızıltepe Belediyesi ve sivil toplum örgütleri olarak ilçede 5 aylık resmi izin aldık. Her ay düzenli periyotlarla bu yardımları Rojava halkına ulaştırmaya çalışacağız. Şimdi Kızıltepe'den 15 kamyon, Nusaybin'den de 10 kamyon gidecek. 25 kamyon yardımı bu gece teslim edeceğiz."

Kurhan, çevre illerden de yardımların toplandığını, yetişmesi durumunda toplanan o yardımları da göndereceklerini anlatarak, yetişmemesi halinde depolarda bekletecekleri yardımları gelecek ay Suriye'ye ulaştırmayı planladıklarını kaydetti.

Kaynak: AA