Muhtarlar 'Bosna” Yolcusu

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu, Bosna Hersek’e giderek Türkiye’deki muhtarlı modelini anlatacak.

Muhtarlar 'Bosna” Yolcusu
Türkiye Muhtarlar Kondeferasyonu tarafından 24-26 Eylül tarihlerinde Saraybosna’da düzenlenecek “Yerel Yönetimler” konulu sempozyuma Bölge Muhtarlar Federasyonu Başkanları ve Muhtarlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyeleri ile Genel Başkan Hüseyin Akdeniz başkanlığında katılarak Türkiye’deki muhtarlık modelini anlatacak.

“Muhtarlık konusunda dünyada model ülke olan Türkiye’nin bu modeli ilk defa bir dış ülkede anlatacak olmamız oldukça önem taşımaktadır” diyen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, yaptığı açıklamada, “24-25-26 Eylül tarihlerinde Bosna- Hersek’in Başkenti Saraybosna’da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Todai Yerel Yönetimler Bölüm Başkanı Prof. Dr Kamil Ufuk Bilgin, Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kemal Görmez, Hacettepe Üniversitesi’nden Doç Dr M.kemal Öktem ve İçişleri Bakanlığı’ndan Dr. İlker Demiröz’ün de katılacağı sempozyumda Türkiye’deki yerel yönetimlerde muhtarlıklar konuşulacak.

Muhtarlık konusunda dünyada model ülke olan Türkiye’nin bu modeli ilk defa bir dış ülkede anlatacak olmamız oldukça önem taşımaktadır. Ayrıca Kültürel etkinliklerimiz içinde yer alan, Hacivat-Karagöz perde oyunumuzu, diğer taraftan PTT’nin organizasyonunda, Bosna Hersek tarihini içine alacak pul koleksiyon sergisini de burada sergileyecek olmamız bu sempozyuma farklı anlam kazandıracağına inanıyoruz. Muhtarlar Konfederasyonu olarak, muhtar kimliğini daha üst seviyelere çıkartmayı kendimize bir hedef seçtik. Bu ve buna benzer organizasyonları, yurt içi eğitim seminerleri ve yurt dışı sempozyumlarıyla daha etkin kılmayı ve bu dünyada tek olan güçlü yerel yönetim modelimizi diğer ülkelere de anlatarak onlarında bu modeli benimsemelerini sağlamaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA