Model Oto Pilotları İnegöl’de Yarıştılar

Radyo frekansı ile çalışan model otomobillerin yarıştığı Türkiye Touring Serisi Süper Cup finallerine İnegöl ev sahipliği yaptı.

Model Oto Pilotları İnegöl’de Yarıştılar
İnegöl’de düzenlenen Türkiye Touring Serisi Süper Cup finalleri renkli görüntülere sahne oldu. Model otomobil tutkunlarının yoğun ilgi gösterdiği yarışlar, seyircilere heyecanlı anlar yaşattı. Nisan ayında Bursa’da başlayan Türkiye Touring Serisi yarışlarının final etabı İnegöl’de gerçekleştirildi.

Türkiye genelindeki 12 pistten biri olan İnegöl Model Otomobil Pisti, geçen ayki 4. ayak yarışmalarının ardından 13-15 Eylül tarihleri arasında bu kez finallere ev sahipliği yaptı. AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl Keresteciler Odası Başkanı Muzaffer Balcıoğlu ve pist sahibi Furkan Balcıoğlu’nun kurdeleyi keserek pistin resmi açılışını gerçekleştirmesinin ardından yarışlara start verildi.

İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Kocaeli ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen 30 pilotun katılımıyla 2 kategoride düzenlenen final yarışları adeta nefes kesti.

MİLLETVEKİLİNİN TEST SÜRÜŞÜ KEYFİ
Yarışlarda dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Pistin resmi açılışını gerçekleştiren AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de kumandayı eline alarak test sürüşü yaptı. Şahin, İnegöl’ün önemli bir organizasyonun finallerine ev sahipliği yapmasının gurur verici olduğunu söyledi.

Türkiye’de birçok ilde bulunmayan bir model otomobil pistine sahip olmasının, İnegöl’ün farkını ortaya koyan çok sayıda kriterden biri olduğunu kaydeden Şahin, “İlçemiz çok güzel bir tesise daha kavuşmuş oldu. Son derece heyecanlı geçen yarışlara İnegöllülerin ilgi göstermesi sevindiricidir. Böyle bir pisti ilçeye kazandıran Furkan Balcıoğlu’nu da kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA