'Microsoft İle Mobil Dünya' Etkinliği Başladı

Ankara Kalkınma Ajansı'nın, yazılım ve bilişim şirketi Microsoft ile Ankaralı yazılım geliştiricileri bir araya getirdiği "Microsoft ile Mobil Dünya" etkinliği başladı.

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından Hilton Otel'de gerçekleştirilen "Microsoft ile Mobil Dünya" etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Ankara Kalkınma Ajansı Uzmanı Ömer Faruk Kayaaslan, yapılan çalışmanın Ankara'nın bilişim sektöründeki öncü konumunu güçlendirmek, Ankaralı girişimcilerin kurumsal ve beşeri kapasitesini artırmak amacına hizmet edeceğini ifade etti.

Kayaaslan, 2 gün sürecek etkinlik kapsamında sektörün öncüleri ile yazılım geliştiricileri bir araya getiren Ankara Kalkınma Ajansı'nın "yaşam kalitesi yüksek, dünya ile rekabet edebilen, düşünce ve yeniliğin başkenti Ankara" vizyonu ile bilişim sektörünü desteklemeye yönelik çalışmalarına bir yenisini daha eklediğini kaydetti.

Ankaralı yazılım geliştiriciler için düzenlenen eğitimde, Microsoft uzmanları tarafından Microsoft'un girişimcilere özel programı BizSpark, mobilite, uygulama geliştirme ve ara yüz hazırlama ürünleri tanıtılacak ve Windows 8, Windows Phone, Windows Azure ile programlamaya giriş bilgileri verilecek.

Etkinlik sonrasında katılımcılar, Türkiye'nin ilk ve tek herkese açık, ücretsiz uygulama geliştirme okulu olan Açık Akademi üzerinden haftalık Webcast'ler ve interaktif eğitimler yoluyla eğitime devam edebilecek.

Kaynak: AA