Bilecik'te 'Güvenli İnternet' Denetimi

Bilecik Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent merkezindeki internet kafe ve oyun salonlarında "Güvenli internet" hizmetine ilişkin denetim yaptı.

İş yerlerinde ip log kayıtlarının saklanması, kamera ya da filtre sistemlerinin bulunup bulunmadığını inceleyen ekipler, denetimlerde "Güvenli internet" kullanımının amaçlandığını ifade ederek, cinsel, terör ve şiddet içerikli sitelere erişilmesini engelleyici filtre programlarının olup olmadığının incelendiğini bildirdi.

Çocukların ruhsal ve psikolojik yönden etkileyen cinsel içerikli yayınları, şiddet içeren oyunları tespit etmek ve çocukların sağlıklı bir şekilde iletişim ve teknolojiyi kullanmalarını sağlamak amacıyla yapılan denetimlerde toplam 8 adet internet kafe ve oyun salonunu denetleyen bilgi işlem uzmanı ve ekipler, herhangi bir uygunsuzluğun bulunmadığını, tüm işletmelerin gerekli filtreleme programlarına sahip olduğu ve güvenli internet erişimiyle hizmet verildiğini bildirdi.

Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün de bulunduğu denetlemeler sırasında işletmelerin ruhsat ve evrakları da incelenirken, söz konusu denetlemelerin sık sık yapılacağı duyuruldu.

Kaynak: AA