Balabanlı Res'in Temeli Atıldı

Tekirdağ'da 50 megavat toplam kurulu güce sahip olması planlanan Balabanlı Rüzgar Enerji Santrali'nin temeli atıldı.

Maksutlu köyünde düzenlenen temel atma töreninde konuşan Borusan EnBW Enerji Genel Müdürü Mehmet Acarla, rüzgar enerjisine yatırımlarının devam ettiğini söyledi.

Yenilenebilir enerji alanında da yatırımlar yapacaklarını aktaran Acarla, "2013-2014 yıllarında ağırlıklı olarak rüzgar enerjisi santralleri olmak üzere, yenilenebilir enerji alanında yaklaşık 1,3 milyar dolar düzeyinde yatırıma başlamış olacağız. Balabanlı RES'i 2014 yılı sonunda devreye almayı planlıyoruz" diye konuştu.

Balabanlı RES projesinin ardından İzmir, Çanakkale, Bursa ve İçel'de de RES'ler kurulacağını bildiren Acarla, şunları kaydetti:

"Balabanlı RES'i takiben devreye alınacak ilk santralimiz, İzmir Kemalpaşa'daki 30 megavatlık Fuat RES Projesi olacak. Her biri 50 megavat kurulu güce sahip olacak diğer santrallerimiz, Çanakkale, Bursa ve İçel'de kurulacak. 2014 yılında da Türkiye'nin en büyük rüzgar enerjisi santrallerinden biri olması planlanan 138 megavatlık Saroz projesine de başlayacağız. Rüzgar enerjisinde orta vade 455 megavat uzun vadede ise bin megavatın üstünde bir rüzgar kurulu gücüne ulaşmayı öngörüyoruz."

Konuşmanın ardından, 22 rüzgar türbininden oluşacak ve 50 megavat toplam kurulu güce sahip olması planlanan santralin temeli atıldı.

Kaynak: AA