Aydın Arslan Bulvarı’na Yeni İmaj

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Aydın Arslan Bulvarı’nda refüj ve kaldırımlar, Diyarbakır’da ilk olan otomatik sulama sistemiyle sulanacak.

Aydın Arslan Bulvarı’na Yeni İmaj
Bağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, 700 metre uzunluğundaki Aydın Arslan Caddesi’nde, Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin (TEDAŞ) bölgede elektrik hatlarını yeraltına alması sonucu aksayan yol yapım ve kaldırım çalışmalarına başladı.

Selahattin Eyyubi Mahallesi Aydın Arslan Bulvarı ve ara sokaklarında devam eden çalışmada refüj ve kaldırımlar için Diyarbakır’da bir ilk olan toprak altı sulama sistemi kullanılacak. Kaldırımların her iki tarafını da yeşillendirerek yeni bir peyzaj düzenlemesi yapacaklarını açıklayan Bağlar Belediyesi Fen İşleri Peyzaj Sorumlusu Ferit Tutşi, engelliler için yürüyüş alanı yapacaklarını kaydetti.

Yol yapım ve kaldırım çalışmalarına iki ay önce başladıklarını fakat TEDAŞ’ın elektrik hatlarını yeraltına alması sebebiyle çalışmaların geciktiğini belirten Tutşi, "Çok hızlı bir performansla bu gecikmeyi telafi etmeye çalışıyoruz. Çalışmalarımız aynı zamanda refüj düzenlemeleri, ekolojik bantlar, oturma birimleri şeklinde devam edecek. Aydınlatma sistemiyle sokağın görünürlüğünü güzelleştirmeyi hedefliyoruz. Çalışmalarımızı kısa bir sürede bitirmeyi düşünüyoruz. Yapacağımız kaplamalarda Diyarbakır’a özgün bazalt taşı ve traverten taşı kullanacağız" dedi.

Tutşi, refüjlerde ve kaldırımlarda otomatik sulama sistemini kullanarak Diyarbakır’da bir ilki gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi

Kaynak: İHA