Suriye Sınırında Kaçakçılık Girişimi Engellendi

Genelkurmay Başkanlığı, Türkiye-Suriye hududunda 80-100 atlı grubun kaçakçılık girişimlerinin engellendiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, 2'nci Hudut Alay Komutanlığı Oğulpınar Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, hudut hattında termal ile gerçekleştirilen gözetlemede, dün saat 21.00 civarında, 80-100 atlı kaçakçı grup tespit edildiği belirtildi.

Suriye tarafında toplanan kaçakçıların Türkiye sınırına doğru ilerlemeye başlaması üzerine, bölgede görevli takviyeli bir piyade takımı, iki keskin nişancı timi, iki taktik tekerlekli zırhlı araç,iki geliştirilmiş zırhlı personel taşıyıcı, bir zırhlı muharebe aracı, bir zırhlı personel taşıyıcı ve bir tank ile geçiş noktalarında tıkama yapıldığı ve sürekli araç manevralarıyla grubun yaklaşma istikametlerinin kapatıldığı bildirildi.

Daha sonra aynı bölgede Bükülmez Hudut Karakolu'ndan gelen bir manga kuvvetinin, bir TTZA ile Kuşaklı köyü girişinde ve derinlikte görev yapmak üzere bölgeye takviye edildiği aktarılarak, şu ifadelere yer verildi:

"Kaçakçı şahıslara/gruplara hudut hattına yaklaşmamaları konusunda Arapça ve Türkçe ikazlar yapılmıştır. Ancak kaçakçı şahıslar ikaza uymayarak Suriye tarafında beklemeye devam etmiş ve 4 farklı noktadan hududu geçmeye teşebbüs etmişlerdir. Alınan tedbirler sonucunda kaçakçılık girişimleri engellenmiştir."

Kaynak: AA