Polatlı Belediyesinden Kırtasiye Yardımı

Ankara'nın Polatlı İlçe Belediyesi, 1500 öğrenciye kırtasiye yardımında bulundu.

Polatlı Belediyesi kendilerine başvuran ailelerin ilköğretim ve lisede okuyan öğrencilerinin tüm defter, kalem, kırtasiye gibi yardımcı okul ihtiyaçlarını karşıladı.

Polatlı belediye Başkanı Yakup Çelik, Milli Eğitim Bakanlığının tüm öğrencilerin kitap ihtiyacını karşıladığını kurumlarının ise dar gelirli aile çocuklarına kırtasiye yardımında bulunduklarını söyledi.

Başkan Çelik şöyle devam etti:

"Defter kalem ihtiyacını karşıladığımız yavrularımıza kenar mahallelerde inşa ettiğimiz mahalle konaklarında ücretsiz etüt, ders ve internet imkanı sunup onların eğitimlerine de katkı sunuyoruz. Geçtiğimiz yıllarda Kaşgarlı Mahmut Mehmet Akif Mahalle Konağı, Yusuf Has Hacip Gülveren, Yunus Emre Şentepe, Kaşgarlı Mahmut Mehmetakif ve Dede Korkut Mahalle konağında binlerce öğrencimizin eğitim ve öğretimine etütlerle, internet imkanıyla, katkı sağladık. Engelli bireylerimizin sorunlarının çözümü için inşa ettiğimiz Cemil Meriç Engelsiz Hayat Merkezini hemşehrilerimizin hizmetine sunduk.'' dedi.

Başkan Çelik, hedeflerinin mahalle konakları vasıtasıyla kenar mahallelerin sosyal dokusunu geliştirmek olduğunu belirterek öğrencilere yardım ederek geleceğe en büyük yatırımı yaptıklarını söyledi.

Yardım kolisinde öğrencilerin eğitim öğretim yılı süresince kullanacakları, defterler, kalem, sulu boya, cetvel takımı, pastel boya, oyun hamuru, kalemtıraş ve etiket gibi malzemeler bulunuyor.

Kaynak: AA