Mersin'den acı haber geldi

MERSİN’de anne- babası boşanan ve babasıyla birlikte kalırken, 10 günlüğüne teslim edildiği annesinin evinde dövülmüş halde bulunan 9 yaşındaki Nazar Yıldız’ın 13 gündür tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşti.

Mersin'den acı haber geldi
Gözü yaşlı baba Hüseyin Yıldız, kızının organlarını bağışlama kararı aldı. Ancak, organ bağışı konusunda anne Serap Aldırmaz 'ın da imzası gerekti. Ortadan kaybolan anne Serap Aldırmaz 'ın da bulunamadığı için organ bağışı henüz gerçekleşemedi.

İki yıl önce boşanan Hüseyin Yıldız ve Serap Aldırmaz çiftinin tek çocuğu olan Nazar, yanında yaşadığı babasının hastaneye yatması üzerine, annesine teslim edildi. Abdullah Günaydın İlköğretim Okulu 4 'üncü sınıf öğrencisi Nazar, yaklaşık 15 gün önce, feci şekilde dövülmüş halde, Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi 'ne götürüldü. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen ve vücudunun büyük bölümünde dayak nedeniyle, morluklar ve çürükler tespit edilen Nazar Yıldız, solunum cihazına bağlanarak, yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı. Yapılan yoğun tedaviye rağmen, herhangi bir iyileşme belirtisi göstermeyen Nazar Yıldız 'ın, beyin ölümünün gerçekleştiği belirlendi.

Organları bağışlanamadı

Günlerdir Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi 'nin önünden bir an olsun ayrılmayan baba Hüseyin Yıldız, kızının organlarını bağışlama kararı aldıklarını söyledi. Gözü yaşlı baba, kızının organ bağışı konusundaki isteği üzerine, hastane bünyesinde yoğun çalışma başlatıldı. Ancak, organ bağışı konusunda anne Serap Aldırmaz 'ın da, imzası gerektiği ortaya çıktı. Ortadan kaybolan anne Serap Aldırmaz 'ın da bulunamadığı için organ bağışının şimdilik gerçekleşemediği ifade edildi. Baba Hüseyin Yıldız, 'Hastane yetkilileri, Sağlık Bakanlığıyla yaptığı görüşmede, annesinin de rızasının olması gerektiği yönünde görüş bildirmiş. Ancak, çocuğun velayeti bende. Dolayısıyla, biz çocuğumun organlarının bağışlanmasını istiyoruz. Çocuğumun organlarının başkasında yaşadığını görmek acımı hafifletecektir. Bu konuda Sağlık Bakanlığı yetkililerinden yardım bekliyoruz' dedi.

Olayla ilgili, Nazar 'ın annesi Serap Aldırmaz ile beraber yaşadığı Ayhan Aktaş gözaltına alınmıştı. Serap Aldırmaz, Emniyetteki ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, mahkemeye çıkartılan ve 'Pişmanım' diyen Ayhan Aktaş ise tutuklanarak cezaevine konulmuştu.