Kuşadası'nda Turizm

Kruvaziyer turizmin önemli merkezlerinden olan Aydın'ın Kuşadası ilçesinde kasım ayında son bulacak gemi seferleriyle bu yılki yolcu sayısının 600 bini bulacağı bildirildi.

Kuşadası Ege Porsttan yapılan açıklamada, birkaç günden bu yana Kuşadası'na denizden turist akını yaşandığı belirtildi. Söz konusu limana son günlerde 3 transatlantik ile mürettebat dahil 8 bin 800 kişinin günübirlik giriş yaptıği belirtilen açıklamada, şu hususlara yer verildi:

"Bahama Bayraklı 'Wind Spirit ',Bermuda Bayraklı 'Queen Elizabeth ve Azura' isimli dev transatlantik gemilerle gelen çoğunluğu Amerikalı ve İngiliz yolcuların bir kısmı otobüslerle Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi gibi tarihi yerlere tura çıkarken, bir kısmı da Kuşadası çarşılarında alış veriş yapmayı tercih etti. Kuşadası Ege Ports Limanına 2013 sezonundan bu güne kadar 300 gemi seferi ve 337 feribot seferi ile toplam 450 bin 709 turistin giriş yaptı. 2013 Kasım ayında son bulacak gemi seferleriyle birlikte yolcu sayısı 600 bin'i bulacağı tahmin edilmektedir."

Kaynak: AA