Havza'da Ar-ge Çalışmaları

Havza Kaymakamı Yunus Kalaycı, 2010 yılında Havza Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan Havza Araştırma Geliştirme Biriminin kurulduğu günden bu yana bir çok proje hazırladığını söyledi.

Kalaycı, yaptığı açıklamada, Ar-Ge birimi sayesinde 2013 yılında ilçe çiftçisinin yaklaşık 275 bin Avroluk hibe kullandığını söyledi.

İlçede Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Ar-Ge Birimi sayesinde bir çok proje hazırlandığını ve bunlardan bazılarının hayat geçirildiğine değinen Kalaycı, şöyle devam etti:

"Bir çok başarılı projeye imza atan Ar-Ge birimimizi Avrupa Hibe programları, IPARD, Engellilere Destek, İŞKUR, OKA gibi kurumların teklif çağrılarını değerlendirmek üzere projeler hazırlamaktadır. Özelikle bu yıl Ar-Ge birimimiz tarafından hazırlanan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Programı 9. ve 10| teklif çağrılarında hazırlamış olduğu projeler ile ilçe çiftçimize yaklaşık 275 bin Avroluk hibe kazandırmıştır."

Projeler ile bölgede çiftçilerin yeni zirai ürünler ekmeye başladıklarına işaret eden Kalaycı, "Örneğin projeden yaralanmak üzere açılan Aromatik ve Tıbbi Bitkiler kurusu ile çemen, sarımsak ve kuşburnu gibi ürünlere yöneldiler. Proje hazırlamak ve uygulamak bir kültür işidir. Çiftçilerimiz ve sanayicilerimiz proje hazırlama ve yürütme kültürünü edinmeliler" dedi.

Kalaycı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumumun Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Programı 11. teklif çağrısı ilanının 26 Ağustos tarihinde yapıldığını, proje başvurularının 30 Eylül 2013 tarihinden 31 Ekim 2013 tarihine kadar yapılması gerektiğini belirterek;"İşletmesini genişletmek isteyen ve gerekli şartları taşıyan çiftçilerimiz bu hibe desteklemelerinden yararlanmalılar" diye konuştu.

Kaynak: AA