Çözüm Süreci

Sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit, "Çözüm süreci sonunda bir barış ortamının Türkiye'ye yayılabileceğini, eşit, özgür, adil, kardeşçe, hak eşitliğinde, hep beraber daha mutlu yaşayacağımıza inanıyorum" dedi.

20. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nin açılış töreni için Adana'ya gelen Koçyiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çözüm sürecinde yaşanan tıkanıklıkların kimseyi yıldırmaması, küstürmemesi gerektiğini söyledi.

Süreçte, duraklamalar, engellemeler ve provakasyonların olabileceğine işaret eden Koçyiğit, çok eski bir sorunun çözümü için insanların bir araya gelerek yüreklerini koyduğunu belirtti.

Koçyiğit, şöyle konuştu:

"Duraklanabilir, engellenebilir, provakasyonlar olabilir, çeşitli zorlamalarla karşılaşılabilinecek bir süreç. Çünkü bu süreçle belki de 100 yılın en önemli sorununu çözmek için insanlar yürek koydular ve büyük bir sorumluluk aldılar. Ben sürecin aynen devam edeceğini, Türkiye'de toplumsal barışın sağlanabileceğini, çözüm süreci sonunda bir barış ortamının Türkiye'ye yayılabileceğini, eşit, özgür, adil, kardeşçe, hak eşitliğinde, hep beraber daha mutlu yaşayacağımıza inanıyorum. Buna inandığım için belki de bu konuda yürek koydum, elimi taşın altına koydum, bunu talep ettim."

Üzerine düşen her sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğunu dile getiren Koçyiğit, şunları kaydetti:

"Ülkem için, ülkem insanı için ne yapabilirsem seve seve yaparım. Çünkü ülkemin insanının sağlığı, mutluluğu, birlikteliği çok önemli. Şu anda en çok özlediğimiz şey bu. Yaşanan aksaklıklar bizi yıldırmamalı, küstürmemeli, tam tersine inancımızı daha da güçlendirmeli. Çünkü bunları yapanların olabileceğini hesap etmeliyiz. Ama netice çok önemli."

Kaynak: AA