Bayburt’ta 16 Bin Öğrenci Ders Başı Yaptı

Bayburt’ta 2013-2014 eğitim-öğretim dönemi Kaleardı 75.Yıl İlköğretim okulunda yapılan törenlerle resmen başladı.

Bayburt’ta 16 Bin Öğrenci Ders Başı Yaptı
Kaleardı ilköğretim okulunda yapılan törene katılan Vali Mükerrem Ünlüer’i öğrenciler okul girişinde çiçeklerle karşıladı. Okulun çok amaçlı salonunda yapılan tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Elif Nisanur Yıldırım isimli öğrenci tarafından günün anlam ve önemini belirten şiir okundu.

2013-2014 Eğitim-Öğretim döneminin başlaması nedeniyle bir konuşma yapan İl milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan;
“2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası törenlerine katılımlarınızdan dolayı teşekkür eder, saygılar sunarım.

Dünyanın en kıymetli varlığı insandır ve en önemli görev de bu kıymetli varlığın eğitilmesidir. Bir ülkenin kendisine nasıl bir gelecek hazırladığının en önemli göstergeleri, o ülkenin eğitime verdiği önem ve eğitim sistemidir.

Kalkınmış ve modern ülkeler eğitim sistemlerini sürekli yenileme ve gözden geçirme ihtiyacı duymaktadır. Mustafa Kemal Atatürk’ ün belirttiği gibi ‘Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkartılması’ en büyük hedefimizdir.” Bu hedefe ulaşma yolunda eğitim sistemimizde 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren köklü değişiklikler yapılmış ve zorunlu eğitim üç kademeli olarak on iki yıla çıkartılmıştır. Yeni eğitim sistemi ilimizde başarılı bir şekilde uygulanmakta olup, ikili öğretim yapan okul bulunmamakta, tüm okullarımızda normal eğitim yapılmaktadır.

Bakanlığımızın yürütmekte olduğu Fatih Projesi gibi eğitim yatırımları ile çağdaş metot ve materyallerle eğitim öğretim imkanı sağlanmıştır. 2012-2013 Eğitim öğretim yılında 7 ortaöğretim kurumumuz ile Bilim Sanat Merkezine toplam 173 akıllı tahta kurulumu gerçekleştirilmiş, 9. Sınıf öğrencilerine toplam 308 adet tablet bilgisayar dağıtılmıştır.

Kademeli olarak 5 yılda tamamlanması planlanan Fatih Projesi eğitimin kalitesine ve vizyonuna çok önemli katkı sağlayacaktır.

Bin 100’ ü öğretmen olmak üzere toplam bin 350 eğitim çalışanımız bulunmaktadır. İl geneli 147 okul ve kurumumuzda yaklaşık 16 bin öğrencimiz ile 2013-2014 eğitim öğretim yılına başlamış bulunmaktayız.

İller arası yer değiştirme kapsamında ilimize atanan 32, özür grubundan atanan 46 ve ilk atamada göreve başlayan 116 olmak üzere toplam 190 öğretmenimiz bu yıl eğitim camiamıza katılmış olup, eğitim öğretim çalışmalarımıza çok önemli katkılar sunacak olan bu arkadaşlarımıza Bayburt ‘ a hoş geldiniz diyor, başarılar diliyorum.

Bulundukları yerleşim yerlerinde yeterli sayıda öğrenci veya okul bulunmadığından 1.410 ilköğretim ve 1.784 ortaöğretim öğrencisi olmak üzere toplam 3.194 öğrencimiz, 31 taşıma merkezi okulda eğitim görmektedir. İlköğretim ve Orta öğretim okullarında 10 adet pansiyon bulunmakta olup bu pansiyonlarımızda yaklaşık 1.700 öğrencimiz barınmaktadır. Toplamda 4894 öğrencimiz bakanlığımızın destekleri kapsamında taşınmakta veya pansiyonlu okullarımızda barındırılmaktadır. Bu oran toplam öğrenci sayımızın %33 ‘ üne tekabül etmektedir.

Bayburt ilinde eğitimin kalitesinin artırılmasına yönelik eğitim vizyonu kapsamında 2012-2013 eğitim öğretim yılında başlattığımız “Eğitimde Başarı İçin El Ele” Projesi bu yıl da aynı heyecan ve kararlılıkla devam edecektir. Bu proje kapsamında kitap okuma kültürünün geliştirilmesi, ölçme değerlendirme uygulamaları, veli ziyaretleri, öğrenci koçluğu ve değerler eğitimi faaliyetleri gerçekleştirilmektedir.

İlimizde eğitim ortamlarının iyileştirilmesi, fiziki imkanların geliştirilmesi, yeni eğitim ortamlarının oluşturulmasına imkan sağlayacak Bayburt Eğitim Kampusü için tahsisler tamamlanmıştır. 91 dönümlük alana kurulacak olan kampüsün zemin etütleri yapılmış, proje revizyonları devam etmekte olup en kısa zamanda ihale süreçleri tamamlanacaktır. Bu kapsamda eğitim kampüsünde bu yıl 16 derslikli İmam Hatip Lisesi, 200 öğrencilik kız pansiyonu, Kız Meslek Lisesi, Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile spor salonu inşaatlarına başlanacaktır. Bu eğitim kampüsüne uzun vadede Güzel Sanatlar Lisesi, Spor Lisesinin yapılması, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin taşınması planlanmaktadır. Kampüs tamamlandığından yeni okul türleri ve sağlanan yeni imkanlarla Bayburt eğitiminin niteliğine ve başarısına önemli katkılar sağlayacaktır.

Eğitim kampüsü oluşturulması çalışmalarındaki katkıları için Sayın Valimize, Sayın Vekilimize, Sayın Belediye Başkanımıza, İl Özel İdaresine, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne ve Defterdarlığa teşekkür ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle 2013-2014 eğitim-öğretim yılının sevgili öğrencilerimize, değerli öğretmen arkadaşlarıma, saygıdeğer velilerimize, Bayburt’umuza, ülkemize, hayırlı olmasını diliyor, saygılar sunuyorum.”diyerek eğitimle ilgili proje ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ise konuşmasında;
“Milli Eğitim Müdürlüğünden gelen taleplere belediye olarak imkanlarımız doğrultusunda öncelik vermeye çalışıyoruz. sizlere geçen sene hazırladığım 296 adet interaktif insan vücutları getirdik. Her sınıfımıza interaktif insan vücudu vereceğiz. Artık İngilizce Türkçe sözlükleri okullarımıza dağıtacağız bu okulun hediyelerini bu gün getirdik diğer okullarımızın hediyelerini inşallah yarın İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edeceğiz. Ben bugüne kadar Bayburt’un başarısını bu günden sonrada artarak devam etmesini temenni ediyorum. Eğitim Öğretim yılının hayırlı olmasını başarılarınıza başarı katmasını huzurunuza huzur katmasını temenni ediyor hepinize saygılar sunuyorum.”diyerek konuşmasını tamamladıktan sonra interaktif insan vücutlarını sınıf başkanlarına teslim etti.

Tören sonrası Valim Mükerrem Ünlüer öğretmenler ile birlikte bir süre görüştü ve okulun sorunları hakkında bilgi aldı.
Kaynak: İHA