Aşıklar Kayseri'de Buluşacak

Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneğince kentte ilk kez Uluslararası Halk Aşıkları Şöleni düzenlenecek.

Dernek Başkanı Turgut Aydın, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, 6 ülke ve Türkiye'deki 28 kentten halk aşıklarını 4-6 Ekim tarihinde Kayseri'de bir araya getireceklerini ve dolu dolu bir şölen gerçekleştireceklerini söyledi.

Amaçlarının, aşık kültürünü yaşatmak olduğunu vurgulayan Aydın, "Büyükşehir belediyemiz ve valiliğimiz projemize destek oldular. Katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Böyle uluslararası bir organizasyon kentimizde ilk olacak. Gürcistan, Azerbaycan, İran, Irak, Yunanistan ve Ahıska'dan aşıkları kentimizde buluşturacağız. Ayrıca ülkemizin de pek çok kentinden aşığımız Kayseri'ye gelecek. Aşıklarımızın kentimizde ağırlanması konusunda iş adamlarımızdan da destek bekliyoruz" diye konuştu.

Aydın, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda gerçekleştirilecek şölen kapsamında ozanların güzelleme, koçaklama, taşlamanın yanı sıra unutulmaya yüz tutmuş türküleri seslendireceklerini ve atışmalarıyla Kayseri halkına unutulmayacak bir yaşatacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA