Trabzon'da 139 Bin 473 Öğrenci Okula Başladı

Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, yeni eğitim sezonuna Trabzon’da yeniliklerle girdiklerini söyledi.

Yeni Eğitim-Öğretim yılı öncesinde açıklamalarda bulunan Kırbaç, “İlimizde toplam 139 bin 473 öğrencinin 683 örgün okulda öğrenim göreceği, yeni eğitim-öğretim yılımız milli eğitim sistemimizde yapılan yenilik ve değişiklikler ile başlıyor. Bunlardan bir tanesi bağımsız ilkokul ve ortaokul olarak belirlenen okullarımızın öğretmen ve öğrencilerin tamamen yeni okullarına geçişlerinin gerçekleştirilmesidir. İlimiz geleninde 273 ilkokulun 78'i bağımsız, 151'i ise ortaokul, 38'i de birleştirilmiş sınıf ilkokul olarak 203 ortaokulun ise 45'i bağımsız 151'i ilkokul ile birlikte faaliyetini sürdürecektir. Ayrıca ilimiz genelinde 21'i bağımsız 6'sı lise bünyesinde toplam 27 imam hatip ortaokulu açılarak eğitim-öğretim faaliyetine başlamıştır. Bir başka yenilik ise öğrencilerimizin ders kitaplarının birinci ve ikinci dönem olmak üzere ayrı ayrı verilecek olmasıdır. Böylece çocuklarımızın çantaları hafifletilmiş olacaktır” dedi.

Öğrencilerin kılık kıyafetlerine dair yönetmelikle ilgili de konuşan Kırbaç “Yapılan değişiklikle okullarımızda öğrencilerin kıyafetlerinin belirleme yetkisi okul yönetimleri, okul aile birliği aracılığı ile velilere bırakıldı. Ortaöğretime geçiş sisteminde gerçekleştirildi.

Seviye belirleme sınavı olarak bilinen ve yılda bir defa yapılan sınav kaldırılmıştır. Bu eğitim-öğretim yılında 8. sınıf öğrencileri 6 dersten her iki dönemde öğretmenleri tarafından yapılan sınavlarının bir tanesini ortak sınav şeklinde olacaklar ve bu sınavlar hafta içi iki güne bölünerek her öğrencinin kendi okulunda kendi sınıfında kendi arkadaşlarıyla diğer okullarda görevlendirilen öğretmenlerin gözetiminde gerçekleştirilecektir. Sınava giremeyenler için 15-20 gün içinde telafi sınavı yapılacaktır. Amaç öğrenciyi kendi kabiliyetine göre orta ve yüksek öğretime yönlendirmektir" diye konuştu.

Kaynak: İHA