Suriyeli Çocukların Okul Sevinci

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve çadır kentlerde kalan Suriyeli çocuklar, çadır sınıflarda ders başı yaptı.

Hatay'ın Yayladağı ve Altınözü ilçelerindeki çadır kentlerde kalan çocuklar, okullarının açılmasının ve öğretmenlerine kavuşmanın mutluluğu yaşadı.

Yayladağı ilçesindeki çadır kentlerde kalan bin 120 çocuk, okullarına ve öğretmenlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, 171 çocuk ilk kez okulla tanıştı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin kaldığı Yayladağı ilçesindeki TEKEL ve YİBO çadır kentlerinde eğitim ve öğretim yılı Türkiye okul takvimiyle paralel başladı.

Yaklaşık 7 bin Suriyelinin kaldığı çadır kentlerde toplam bin 120 çocuk, anasınıfından lise son sınıfa kadar çadır kent içerisindeki sınıflarda eğitim görebiliyor.

Suriyeli öğrencilere, 40 öğretmen ve 2 idareciden oluşan eğitim kadrosu tarafından, matematik, fen bilgisi, coğrafya, tarih, beden eğitimi, müzik, gibi temel derslerin yanında Türkçe dersleri de verilecek.

Okulun ilk günü sınıflarında öğretmenlerini bekleyen çocuklar, ilk derste öğretmenleriyle tanışıp tatilde neler yaptıklarını anlattı.

Okulların açıldığı için çok mutlu olduğunu belirten 4. sınıf öğrencisi Ali Kaddur, derslerine çok iyi çalışıp büyüyünce doktor olmak istediğini kaydetti.

Öğretmen olmak istediğini ifade eden Hediye Sohta ise "Okulların bir an önce açılmasını çok istiyorduk. Şimdi okulumuza ve öğretmenimize kavuştuğumuz için mutluyuz. Türkiye'ye bizi sağladığı imkanlar ve eğitimden uzak kalmammız için yaptığı çabalar nedeniyle teşekkür ediyoruz" dedi.

-Suriyeli 171 çocuk okulla tanıştı

Çadır kentlerde kalan 171 çocuk bu yıl ilk kez okulla tanışmanın heyecanını yaşadı.

Aileleri tarafından okullara götürülen çocukların heyecanlı olduğu görüldü.

İlk derste meyve suyu dağıtılan ana sınıfı öğrencileri, öğretmenleriyle resim yaptı.

Altınözü ilçesine bağlı Boynuyoğun köyünde bulunan Boynuyoğun Çadır Kenti'nde de öğrenciler ders başı yapma mutluluğu yaşadı. Sevinçleri gözlerinden okunan öğrenciler öğretmenleriyle tanıştı, Türkçe şarkılar söyledi.

Geçen yıl çadır kentte eğitim gören ve Türkçe öğrenen 3'üncü sınıf öğrencisi Büşra Edilbi, ülkesindeki olayların bitmesini ve eğitimine orada devam etmek istediğini söyledi.

Kaynak: AA