Pakistan Başbakanı Navaz Şerif Türkiye’de

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, resmi ziyaret için Ankara'ya geldi.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif Türkiye’de
Şerif’i Esenboğa Havaalanında Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve beraberindeki heyet karşıladı.
Resmi ziyaret için bugün Türkiye’ye gelen Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ve beraberindeki heyeti, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar karşıladı. Başbakan Şerif, havaalanında yaptığı açıklamada, Türkiye’ye gelmekten son derece mutluluk duyduğunu belirtti.

Şerif, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın beni büyük sevgiyle davet etmesi üzerine hemen bu ziyareti gerçekleştirdim. Türkiye ve Pakistan haklarının aralarında geçmişten gelen sevgi ve çok kuvvetli tarihi bağları var. Geçen hafta da Türkiye’den Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve beraberindeki heyeti ülkemizde ağırlamaktan mutluluk duyduk. Bu ziyarette çok önemli konuları görüştük. O konuların devamını da Türkiye’de ele alacağız ve sonlandıracağız” diye konuştu.

Bakan Erdoğan Bayraktar da, Pakistan’ın yeni döneminde daha yakın işbirliği içinde olacaklarını ifade etti.

Bakan Bayraktar, Türkiye ile Pakistan arasında geçen yıl Mayıs ayında imzalanan anlaşmalar başta olmak üzere alınan bütün kararların hızla uygulanacağını söyledi.

Bakan Bayraktar, “Sizin ülkemizde olmanızdan büyük mutluluk duyuyoruz. Türk basını sizin ziyaretinize çok geniş yer verdi. Geçen hafta birlikte olmamıza rağmen sanki aileden birisine yıllar sonra kavuşmanın sevincini yaşıyor gibiyim” dedi

Kaynak: İHA