Ödemiş Gölcük’te Eylül Sessizliği

Yaz aylarında serin havası ve yeşil doğası ile bölgenin cazibe merkezlerinden olan Ödemiş’in Gölcük Yaylası, haftalar sonra ilk kez sessiz bir pazar günü yaşadı.

Ödemiş Gölcük’te Eylül Sessizliği
Hafta sonları günübirlik tatilcilerle dolup taşan yayla, okulların açılması nedeniyle pek ilgi görmedi. Hava sıcaklığının da düşmesinin de etkisiyle her hafta göl kıyısında oluşan piknik manzaraları bu hafta oluşmadı. Piknik alanları boş kaldı.

Gölcüklü esnaflar okulların açılması nedeniyle bu hafta sonunun sessiz geçtiğini ifade ederek, Kurban Bayramı ile birlikte sonbahar hareketliliğinin yaşanmasını beklediklerini söylediler.

AMATÖR BALIKÇILAR SOĞUK DİNLEMEDİ

Ailelerin ilgi pek göstermediği Gölcük Yaylası’nda göl kıyıları, sıcak-soğuk dinlemeyen amatör balıkçılara kaldı.

Gece saatlerinde hava sıcaklığının düşüşüne aldırmadan nasiplerini gölde arayan balıkçılar, gündüz saatlerinde de boş durmadı. Kimileri kargıyla yapılmış geleneksel olta ile balık tutmaya çalışırken, kimileri de teknolojinin nimetlerinden yararlandı.

Birçok balıkçının makaraların ucuna bağladıkları iğne ve kurşunları kol gücüyle atmak yerine uzaktan kumandalı tekneyle gölün ortasına kadar götürüp bıraktıkları görüldü.

Bu şekilde oltaları daha da uzağa atıp derin olan yerlerde balık yakalama olasılığını artırdıklarını belirten amatör balıkçılar, uzaktan kumandalı teknelerin sayısının artmasının kendilerine yaradığını ifade ettiler. Amatör balıkçılar bu sayede daha fazla yayın balığının yakalandığına da dikkati çektiler.

KIYILARDA ÇÖPLER KALDI

Eylül ayı ile birlikte gölün çekilmeye başlaması nedeniyle yine sorumsuz kişilerin göl içerisine attıkları çöpler de ortaya çıkmaya başladı.

Tarımsal sulama amacıyla gölden su verilmesi ve mevsimin de kurak geçmesiyle gölde çekilmenin ilerlediği gözlenirken, gölün dolu olduğu günlerde atılan çöpler kıyılarda hoş olmayan görüntüler ortaya çıkardı.
Kaynak: İHA