İlk Derse Protokol De Katıldı

Amasya’da İlköğretim Haftası töreninin düzenlediği okulda ilk derse Vali İbrahim Halil Çomaktekin ile protokol üyeleri de katıldı.

İlk Derse Protokol De Katıldı
Cumhuriyet Ortaokulu’nda törenin ardından beraberinde Garnizon Komutanı Tuğgeneral M. Haluk Yıldızdan ile eşi Serpil Yıldızdan, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Tokgöz, Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş ve diğer yöneticilerle birlikte sınıfları dolaşıp bir öğrenciyle aynı sırada oturan Vali Çomaktekin, matematik dersini bir süre izledi.
Milli eğitim hizmetlerinin en yakından takip edeceği hizmetlerin başında geldiğini vurgulayan Çomaktekin, “Başarıyı yakından takip edeceğiz. Çok farklı yeni projeler bekliyoruz. Kendimizi değiştireceğiz geliştireceğiz ve olduğumuz noktadan mutlak suretle üst noktada olacağız. Sadece sevgili öğrencilerin değil, bizlerin de hep beraber dersimize çalışmamız gerekiyor” diye konuştu.

Yakın bir zamana kadar komşuların dahi tercih etmediği okullarının, kardeş kurumları Amasya Milli Eğitim Müdürlüğü ile Amasya Belediyesi'nin desteğiyle gelinen süreçte başarılı ve tercih edilebilir bir konuma geldiğini anlatan okul müdürü Muharrem Bostancı’yı kutlayan Vali Çomaktekin, okul bahçesinin genişlemesi için girişimlerde bulunulacağını söyledi.

İlde 63 bin 250 öğrenci ile 4 bin 334 öğretmen ve idareci ders başı yaptı.
Kaynak: İHA