Esnafa Kredi Kolaylığı

Esnaf ve Sanakarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, Ziraat Bankası Avrupa Yatırım Fonu ile 5 yılını doldurmamış esnaf ve sanatkarın gelişimine katkıda bulunmak, finans sorunlarını çözmek için bir anlaşma yaptığını, bu kredi anlaşması kapsamında 5 yılını doldurmamış esnaf ve sanatkarın, ucuz krediden yararlanıp işlerini genişleterek rekabetçi bir şekilde kendilerini yenileme imkanı sağlayacağını kaydetti.

Esnafa Kredi Kolaylığı
KADINLARA ÖZEL DÜZENLEME
Başkan Birsen, düzenlediği basın toplantısında, daha önce diğer bankalarla yapılan kredi anlaşmalarının dışında AB Yatırım Fonu’nun sağladığı bu kredi imkanının esnaf ve sanatkara ucuz oranda yansıyacağını ve ucuz bir kredi olacağını belirtti.

Bu kredide uygulanan faiz limitinin kadın girişimcilerin yüzde 30 daha düşük kullanacağını belirten Başkan Ekrem Birsen "Erkek esnaf ve sanatkarımız da yüzde 20 oranında indirimli kullanacak. Bu krediden faydalanacak meslek kolları ise; berber, fotoğrafçı, kuaför saatçi, el sanatları, terzi soğuk demirci, unlu mamuller matbaacı, marangoz mobilyacı ve lokantacı olacaktır. Bunlar hemen faydalanabilecek. Bunlar dışında bazı meslek kollarının da bu krediden faydalanabilmesi için banka ile gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bu krediden faydalanmak isteyen esnaf ve sanatkarımıza arkadaşlarımız bize ve bankaya başvurabileceklerdir. Şahıs firmalarının sadece imzaları ile bu krediler kullanılabilecek, bir imza dışında başka bir belge istenmeyecek. Bu kredi imkanı için Ziraat Bankası yetkililerine teşekkür ediyoruz” dedi.

50 BİN LİRA 36 AY VADE
Tüm meslek odalarını bu krediden faydalanması için meslek odalarına, birliğe ve bankaya beklediklerini ifade eden Birsen açıklamasını şöyle sürdürdü:
“50 bin liraya kadar kredi kullanılabilecek ve bu erkeklerde 6 ay ertelemeli, 36 ay taksitli, kadınlarda ise bu oran 5 yıla kadar vadeli 1 yıl ertelemeli olacak. Bu kredi yatırım olarak da değişiyor. İşletmede 3 yıl, yatırımda da 5 yıl vade oranları uzatılabiliyor. Bu kredi imkanı ile esnaf ve sanatkarımızın kendilerini yenileyerek rekabetçi ortamda kendilerine yer bulabileceklerdir.”
Basın toplantısına, Esnaf ve Sanakarlar Odası Birliği Başkanı Ekrem Birsen, Seyyar Tuhafiyeciler Odası Başkanı Sefa Şen, Emlakçılar Odası Başkanı Gazi Çelik, Ziraat Bankası Bölge Müdürü Kemalettin Bayat, Ziraat Bankası Girişimci Pazarlama Müdürü Mahmut Sorulmaz katıldı.

Kaynak: İHA