Erzurum'da Uyuşturucu Davası

Erzincan'da 7 ay önce bir otomobilde ele geçirilen 88 kilo 537 gram eroinle ilgili gözaltına alınan 4'ü tutuklu 5 sanığın yargılanmasına Erzurum'da başlandı.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Yusuf Demir, kardeşi Turan Demir, Ekrem Yücel, Mehmet Babat ile Adana E Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan tutuksuz sanık Adil Bikiş telekonferans sistemiyle katıldı.

Bikiş'in talebi doğrultusunda mahkeme başkanı Mustafa Kahya, Erzurum Barosu'ndan avukat tahsis edilmesini istedi.

Baronun görevlendirdiği avukatın gelmesiyle savunmasını yapan Bikiş, sanıklardan Yusuf Demir'i tanıdığını, babasının ölümü nedeniyle taziyeye gelen sanığın İçel otogarında yakalandığını öğrendiğini ifade etti.

Bikiş, uyuşturucuyla ilgisinin bulunmadığını belirterek, beraatini istedi.

Sanık Yusuf Demir savunmasında, Babat'ın kamyonunu 72 bin TL'ye sattığını, bu parayı ihtiyaçları için kullandığını ifade etti.

Babat'ın tehdit içeren mesajlarla parasını istediğini anlatan Demir, iddianemede yer alan uyuşturucu çetesinin lideri olduğu iddialarının doğru olmadığını vurguladı.

Demir, sanıklardan kardeşi Turan Demir ile aile bağlarının kopuk olduğuna da dikkati çekerek, uyuşturucuyla ilgisinin bulunmadığını belirterek, tahliyesini talep etti.

Sanık Turan Demir ise maddi güçlükler içerisinde bulunduğunu, borçlarından kurtulması için ablasının kayınpederinin tavsiyesi üzerine bu işe girdiğini savunarak, satın aldığı otomobille Van'ın Başkale ilçesinden aldığı uyuşturucuyu İstanbul'a götürmek üzere yola çıktığını anlattı.

Sanıklardan Ekrem Yücel'e araçta sigara ve altın tozu olduğunu söylediğini ifade eden Demir, Refahiye ilçesi yakınlarında polis tarafından gözaltına alındığını söyledi.

Demir, kendisine öncülük eden Yücel'in ise 40 kilometre ileride bir tesiste eş zamanlı yakalandığını vurguladı.

Tutuklu sanık Mehmet Babat da Irak'ın kuzeyinde tanıştığı Yusuf Demir'e kamyonunu satmak üzere verdiğini, bu kişiyi parasını tahsil etmek için defalarca aradığını, yanıt alamayınca tehdit içerikli mesajlar attığını kaydetti.

Sanık avukatları da ele geçirilen uyuşturucunun naklinden İstanbul ve Erzincan polisinin önceden haberdar olduğunu, birbirlerinden habersiz teknik ve fiziki takipler yaparak olayın farklı bir yöne çekildiğini savundu.

Mahkeme başkanı Kahya, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA