Ereğli'de Araçlara Kantar Cezaları

Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, kantar ölçümlerinde yılın ilk altı ayında 368 araca, 750 bin lira tutarında ceza kesildiğini bildirdi.

Civelek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ereğli-Alaplı karayolu Göktepe mevkisinde bulunan kantardan günlük bin 55 aracın geçtiğini söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 13. Bölge Müdürlüğünden 1 Ocak-1 Temmuz 2013 tarihleri arasında kantara giriş yapan araç sayısının yanı sıra cezai işleme maruz kalan araç sayısını talep ettiklerini aktaran Civelek, şunları kaydetti:

"Talebimiz üzerine söz konusu tarihlerde toplam 189 bin 971 araç kantara giriş çıkış yapmış. Bu rakam doğrultusunda aylık 31 bin 661, günlük ise bin 55 araç kantara giriş çıkış yaptığı net olarak tespit edilmiştir. Bu rakam gerçekten de çok ciddi rakamlardır. Ereğli'de bulunan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarının yanı sıra Kandilli'deki kömür işletmeleri, Organize Sanayi Bölgesi'nin bulunması bu rakamın yüksek olmasının nedenidir. Yine ticari araçlar da artık kantarda kontrol edilmektedir. Alınan rakamlara göre geçen yıl SRC belgesi olmayan, araç muayenesini yaptırmayan, taşınan malzemenin irsaliyesini kesmeyen, fazla yük taşıyan bin 277 araca 1 milyon 900 bin 284 lira cezai işlem uygulanmıştı. Bu yılın ilk altı ayında kontrol edilen 368 araca, 750 bin lira tutarında ceza kesildi. Bu rakamlar çok büyük rakamlardır."

Kaynak: AA