Edremit’te 5 Bin 148 Öğrenci Okulla Buluştu

Balıkesir’in Edremit ilçesinde 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı ve İlköğretim Haftası kutlama programı Karagöz İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi.

Edremit’te 5 Bin 148 Öğrenci Okulla Buluştu
2013- 2014 Eğitim-Öğretim Yılı kapsamında Edremit’te özel okullar dahil bin 613 ilkokul, bin 719 ortaokul ve bin 756 lise olmak üzere toplam 5 bin 148 öğrenci okulları ile buluştu. Edremit’in okullarını temsilen, ilçe merkezinde bulunan Karagözoğlu İlköğretim Okulu bahçesinde 2013-2014 eğitim-öğretim yılı açılış töreni ve İlköğretim Haftası kutlama programı düzenlendi.

Kaymakam Abdulhamit Erguvan, Belediye Başkan Vekili Engin Sağdıç, Belediye Başkan Yardımcıları Erol Babacan, Mehmet Karahan ve Şaban Çandır, Edremit İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, muhtarlar, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları ve öğrencilerin velileri katıldığı tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve öğrencilerin Andımız’ı okumalarıyla başladı.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Edremit Karagöz İlköğretim Okul Müdürü Zeynel Yetim yaptı, Yetim, “Yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanı içinde sizleri selamlıyorum. Devletimizin, öğretmenlerimizin ve sizin ortak amacı öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir. Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi çocuklarınıza, okulunuza sahip çıkmak ve desteklemektir. Bu nedenle sürekli okulları, öğretmenlerinizi ziyaret ediniz. Çocuğunuzla ilgili olunuz. Çocuğunuzun yalnızca öğretim yönünden değil, eğitim yönünden de gelişmesi için imkânlarınızı sonuna kadar kullanınız” dedi.

Öğrenciler, Kaymakam Erguvan’a çiçek takdim etti ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan da, yaptığı konuşmada, “2013-2014 Eğitim-Öğretim yılının, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diler, Sevgi ve Saygılarımı sunarım” dedi.

Konuşmaların ardından okullarına yeni başlayan minik öğrencilere büyük öğrencilerden hoş geldin çiçekleri sunuldu. Bazı öğrenciler, günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu. Programın sonunda ise, folklor ekibi, yöresel halk oyunlarını sergileyen gösterilerini sundu. Sergilenen Gösteriler, davetliler tarafından beğeniyle izlendi ve büyük alkış aldı.

Programın ardından, öğrenciler protokol mensuplarıyla birlikte sınıflarına koştu. Kaymakam Abdulhamit Erguvan öncülüğündeki protokol mensupları, okula yeni başlayan minik öğrencilerin sınıfına girerek öğrencilerle kaynaştı. Kaymakam Erguvan’ın öğrencilerle yaptığı sohbet ilgi çekti. Minik öğrencilere gofret hediye edildi.
Kaynak: İHA