Dev Kompleksin Temeli 28 Eylül’de Atılacak

Nevşehir Belediyesi’nin şehir merkezindeki en prestijli projelerinden biri konumundaki Nevşehir Belediyesi Hizmet Binası ve Ticaret Kompleksinin temeli, 28 Eylül 2013 Cumartesi günü saat 14.00’de atılacak.

Dev Kompleksin Temeli 28 Eylül’de Atılacak
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Belediyesi Hizmet Binası ve Ticaret Kompleksinin yapımını üstlenen HBC Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı ve Samsun Park Grup Yönetim Kurulu üyesi Turgay Durgun ve Samsun Park Grup Genel Müdürü Sadık İlhan’ı makamında kabul ederek bir süre görüştü.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk ve Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz ’ın da bulunduğu ziyarette konuşan Belediye Başkanı Hasan Ünver, modern şehir dizaynı içerisinde yüz güldüren bir proje olarak da değerlendirilen Nevşehir Belediyesi Hizmet Binası ve Ticaret Kompleksinin, şehir görünümüne de farklılıklar katacağını ifade etti.

Kompleksin hemen yanı başında Olimpik Havuz, Gençlik Merkezi, Türkiye İstatistik Bölge Müdürlüğü ve Nevşehir Dini İlim-Eğitim Uygulama Kampüsü ile adeta iç içe bir görüntü oluşturacağını vurgulayan Ünver,28 Eylül 2013 tarihinde temeli atılacak Nevşehir Belediyesi Hizmet Binası ve Ticaret Kompleksinin sosyal doku ile devleti buluşturan bir konumda olacağını ifade etti.

HBC Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı ve Samsun Park Grup Yönetim Kurulu üyesi Turgay Durgun’da oldukça büyük kütleli kaya parçalarının temel kazımı sırasında çıkması nedeniyle hafriyat çalışmalarının bir hayli zamanlarını almalarına karşın, özellikle son günlerde bu çalışmaların sürat kazandığını ifade etti.

Durgun, projenin Nevşehir şehir merkezinin olduğu gibi, kendileri açısından da prestijli bir proje olacağını sözlerine ekledi.

Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilen, Nevşehir Belediye Hizmet Binası ve Ticaret Kompleksi çerçevesinde,350-500 araçlık iki katlı otopark, 2 katlı alış veriş merkezi ve toplamda 105 işyerinin yapılmasının öngörüldüğü proje, şehir merkezinin en prestijli projeleri arasında ilk sırada yer alıyor.

Belediye hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi için fiziki mekan anlamında da modern bir hizmet binasının da oluşturulacağı kompleks içerisinde ayrıca meydan kısmında ise sosyal etkinlikler için anfi tiyatro bölümü oluşturulacak.

Kule cephelerinde yapılacak megaboardlar ve ses sistemleri sayesinde de yine çeşitli etkinliklerin yapılabileceği bir merkeze de dönüşecek alandan binlerce kişi aynı anda yararlanabilecek.
Kaynak: İHA