Çü Mevlana Değişim Programı

Çukurova Üniversitesi Mevlana Değişim Programı'nın ilk öğrencilerinin Gürcistan'dan geldiği bildirildi.

ÇÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi ile yapılan protokol çerçevesinde 2 lisans ve 3 lisansüstü olmak üzere toplam 5 öğrenci 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğrenim görecek.

Mevlana Değişim Programı kapsamında Çukurova Üniversitesi'ne gelen öğrenciler, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşare Aktaş Arnas, Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Erten, Tıp Fakültesi Koordinatörü Prof. Dr. Süreyya Soyupak ve Ofis Sorumlusu Okt. Olga Kunt ile birlikte, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar'ı makamında ziyaret etti.

Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Erten, Gürcistan Tiflis Tıp Fakültesi'nden gelen öğrencilerden Natia Kipiani ve Kristina Kachakhidze'in Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı, Esma Jamaspishvili'nin İç Hastalıkları Anabilim Dalı Yüksek Lisans öğrencisi olduğunu belirterek Salome Japaridze ve Liana Beridze'nin de Tıp Fakültesi 5. sınıf lisans öğrencisi olduklarını ifade etti.

Mevlana Değişim Programı'nın Türkiye'yi yükseköğretim alanında bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediğine dikkati çeken Erten, şunları kaydetti:

"Mevlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini gerçekleştirmeyi amaçlayan bir program olmasının yanı sıra; Türkiye'yi yükseköğretim alanında bir cazibe merkezi haline getirmeyi, yükseköğretim kurumlarımızın akademik kapasitesini artırmayı ve yükseköğretimin uluslararasılaşması sürecine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Mevlana Değişim Programı, yükseköğretim düzeyinde Türkiye'nin zengin tarihsel ve kültürel mirasını küresel düzeyde paylaşmayı ve kültürlerarası etkileşimin artmasını sağlayarak, farklılıklara saygı ve anlayış kültürünü de zenginleştirecek."

Kaynak: AA