Çorum’da 106 Bin Öğrenci Ders Başı Yaptı

Çorum’da 106 bin öğrenci bugün ders başı yaptı.

Çorum’da 106 Bin Öğrenci Ders Başı Yaptı
2013-2014 yılının başlaması nedeniyle İstiklal İlkokulu’nda tören düzenlendi.

Törene Vali Sabri Başköy, Garnizon Komutan Ahmet Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Sabri Başköy, çocukların kötü alışkanlıklardan uzak tutulması ve korunması noktasında toplumun bütün kesimleriyle gayret göstereceklerini söyledi.

106 bin öğrencinin ilk ve ortaöğretimde, yüksek öğretimde ise 12 bin öğrencinin bugün ders başı yaptığını hatırlatan Vali Sabri Başköy, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni etti..

Çorum’da sınıf başına düşen öğrenci sayısı ortalamasının 23 olduğunu açıklayan Vali Başköy, kolej seviyesinde bir ortalama ile eğitim ve öğretime başladıklarının altını çizdi.

Eğitimde yeni okul ihtiyacının her geçen gün ve geçen yıl azaldığını anlatan Vali Başköy, “Yeni okul ihtiyacımızı çok kısa bir zamanda tamamlıyoruz. Her yıl üzerine 3 ila 4 ilkokul, ortaokul ve lise yapıyoruz. Okullarımız artık son sitem inşaat malzemeleri ile geniş fiziki mekanlarla eğitim öğretime başlıyor” dedi.

Konuşmasında öğrenci velilerine de seslenen Vali Başköy, “Velilerimiz okul aile birliğiyle yakın ilişki içerisinde olacak. Ailelerimiz çocukları okula gönderdik bir yarıyıl tatilinde birde yaz tatilinde karnelerine bakalım demeyecekler. Çocuklarımızın ruhi manevi gelişimini eğitim noktasındaki gelişimini okul öğretmenleri, iradecileri aracılığıyla takip edeceğiz. Veli, öğrenci, öğretmen, okul idaresi dörtlüsünün .ortak hareket edecek. Çocuklarınız bilgisayar başına oturunca hangi sitelere giriyor bunu yakından takip edelim. Artık çocuklara yönelik zararlı alışkanlıkların boyutları değişmeye başladı.

En gelişmiş devletlerde dahi uyuşturucu kalınlımı ilköğretim okullarına kadar indi. Bu millete faydalı bireyler yetiştirmek zorundayız. Bu hususta herhangi bir ihmalkarlık yapma lüksümüz yok. Öğretmenlerimiz bu çcuklar size emanettir. Bu emanete sahip çıkacaksınız” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü toplumların eğitime verdikleri değer kadar kalkındığını söyledi.

Aydın fikirli insanların ilerleyeceğini dile getiren Girgin, bilgi ve sanat alanlarında verimli çalışmalar yapanların dünyaya yön verebileceğini, arkada kalanların ise ancak onları takip ve taklit edeceğine dikkat çekti.

Eğitimsiz insanların, daha çok suç işleme eğiliminde olduklarına dikkat çeken Girgin, genel olarak eğitim-öğretin suç işleme oranını azalttığının altını çizdi. Cehaletle yapılan savaşın en etkili silahının da eğitim olduğunu vurgulayan Girgin, kalkınmanın temelinde de eğitimin olduğuna vurgu yaptı.

Ülkelerinin kaderlerinin tayinin eğitimin önemli bir yer tuttuğunu kaydeden Girgin, “Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı yüksek bir topluluk halinde yaşatır, yada milleti esaret ve sefalete terk eder’. Geçmişe nazaran öğrencilerimize daha iyi şartlarda hizmet sunabiliyoruz. Fatih projesi,ücretsiz ders kitapları, taşıma ve yurt imkanlarımızla her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Ama bunlarda yetmez. Cumhuriyetimizin 100. yılında dünyanın gıpta ile baktığı bir noktada olmak bizim milletimize olan boynumuzun borcudur. Hedefimiz kimsenin cehaletin koyu karanlığında kalmamasıdır. Hedefimiz okuduğunu anlayan, eleştirel düşünebilen, medeni cesarete sahip, teknolojiyi üreten evrensel ve milli değerleri benimsemiş bir nesil yetiştirmektir” dedi.

Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması, halk oyunları gösterileri ile devam eden program sonunda protokol üyeleri sınıfları ziyaret etti. Öğrencilerle sohbet eden Vali Başköy, öğrencilere hediyeler dağıttı.

Kaynak: İHA