Bin Bilim İnsanı İzmir’de

Gezi Parkı olayları nedeniyle iptali sözkonusu olan Uluslararası Kıkırdak Onarım Derneği’nin (ICRS) düzenlediği 11’inci Dünya Kongresi’ne Konak Belediyesi sahip çıktı.

Bin Bilim İnsanı İzmir’de
Derneğin 15 Eylül'de başlayan kongresinde, dünyanın konusunda en saygın 1000 bilim adamı üç gün boyunca klasik tedavilerden yeni kök hücre çalışmalarına kadar pek çok konuyu tartışacaklar.

Kongrenin Türkiye'de ve İzmir'de yapılması için Kongre Başkanları Prof.Dr.Mehmet Binnet ve Prof. Dr. Didem Kozacı çok çalıştı. En büyük destek ise Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan’ dan geldi. Başkan Tartan ICRS Dönem Başkanı Anthony Hollander’i arayarak, ”Bu kongrenin güvencesi benim. Hep sizinleyim. İzmir’de hiçbir sorun yaşanmaz. Son dönemde yaşananlar demokratik tepkidir” diyerek kongrenin iptalini önledi. ICRS Dönem Başkanı Anthony Hollander ise Başkan Tartan’dan aldığı güvenceyle klinik uzmanlar, araştırmacılar ve endüstri temsilcilerine; “İzmir’de buluşalım” çağrısı yaptı.

Kongre Başkanı Prof. Dr. Mehmet S. Binnet, M.Ö Helenistik Çağ’da ilk hasta tedavilerinin yapıldığı Asklepios’un kurulduğu kent olan İzmir’de Dünya Kongresi'ni yapmaktan büyük bir onur duyduklarını ifade etti.

Yerel Komite Başkanı Prof. Dr. Leyla Didem Kozacı ise 11’nci Dünya Kongresi’nin, kıkırdak patolojileri üzerine birçok soruya cevapların bulunacağı, en önemli etkinlik olacağına inandıklarını belirtti.

Başkan Tartan, İzmir’in Expo 2020 oylaması öncesi önemli bir prestij elde edeceğini söyledi.

Uluslararası bilimsel bir kongreyi İzmir’e getirmekten büyük bir onur duyduğunu ifade eden Başkan Tartan şunları söyledi: "İzmir çok önemli geleceğe umut verecek bir toplantıya ev sahipliği yapıyor. Bu kongrenin ev sahipliği içerisinde çorbada tuz misali katkıda bulunmaktan dolayı onur duyuyorum. Bu kongreyi ülkemize getiren, bu başarıyı sağlayan değerli hocalarıma en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum. İzmir gerçekten çok güzel, çok çağdaş, çok uluslararası bir kent. İstanbul’da yaşanan sıkıntılar, son olarak Suriye’de ki gerginlik bilim insanlarının kafasında çok ciddi soru işaretleri yarattı. Ama bunu değerli başkanımıza ve yöneticilerimize de ısrarla ifade ettim; “Bu kongrenin güvencesi benim, herhangi bir sorun yaşanmayacaktır” dedim. Öyle de devam edecektir. İzmir’de olduğunuz için, böyle uluslararası umut veren bir kongre de İzmir’de olduğunuz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Buradan çıkacak sonuçlar ve İzmirlilerin gösterdiği sevgi ve hoşgörü sizler içinde çok öneli bir yansıma olacak.”
Kaynak: İHA