Askeri Tatbikatlar

Türk Silahlı Kuvvetleri , "Türkiye-KKTC SAT/Özel Harekat" ile "Ramstein Guard 7" tatbikatlarına başladığını duyurdu.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, "Türkiye-KKTC SAT/Özel Harekat Tatbikatı", Türkiye'nin ev sahipliğinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Sualtı Taarruz Timleri ile KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Özel Harekat Timlerinin katılımıyla başladı.

Türkiye ve KKTC SAT/Özel Harekat Timleri arasında karşılıklı çalışabilirliği sağlamak ve KKTC ile askeri alanlarda iş birliğini geliştirmeyi amaçlayan ve 27 Eylül'e kadar İstanbul'da icra edilecek tatbikata, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bir SAT timi ile iştirak ediyor.

"Ramstein Guard 7 Tatbikatı" da Hava Kuvvetleri Komutanlığı koordinatörlüğünde Orta Anadolu ve Akdeniz'de icra edilmeye bugün başlandı.

Entegre NATO Hava Savunma Sistemleri ile Milli Hava Savunma, Muhabere Sistemleri ve platformların Elektronik Harp ortamında çalışabilirliğini denemek, çeşitli EH taktik ve tekniklerinin gerçek EH ortamında uygulanması, EH teçhizatının kullanılması usul ve teknikleri ile NATO Standart Raporlaşma Usulleri konularında personeli eğitmeyi amaçlayan tatbikata, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2 S-70 Sikorsky helikopteri ile Alçak İrtifa Hava Savunma ve Elektronik Harp Sistemleri, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 1 adet fırkateyn ve 1 adet hücumbot, Hava Kuvvetleri Komutanlığı 8 adet F-4E 2020, 2 adet RF-4E, 8 adet F-16 uçağı ve Kontrol İhbar Radarları ile katılıyor.

"Ramstein Guard 7 Tatbikatı" 20 Eylül'de sona erecek.

"Karadeniz Güven Tatbikatı" ise Türkiye'nin ev sahipliğinde, Bulgaristan, Romanya, Rusya Federasyonu ve Ukrayna'dan gözlemci personelin katılımıyla 18-21 Eylül tarihlerinde Karadeniz Ereğli'de icra edilecek.

Karadeniz'de deniz güvenliği alanında iş birliğini artırmak, ülkeler arasında karşılıklı güveni geliştirmek maksadıyla, sahildar ülkelerden gözlemcilerin katılımıyla müşterek eğitimler icra etmenin amaçlandığı tatbikata, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bir firkateyn, bir akaryakıt gemisi, bir açık deniz römorkörü, bir helikopter ve bir SAT timi ile iştirak edecek.

Kaynak: AA