Anadilde Eğitim Talebi

Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği Nusaybin şubesi tarafından anadil eğitimi için toplanan imzalar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi.

Aralarından Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, BDP ilçe Başkanı Abdulbari Eren, Eğitim-Sen Baş temsilcisi Abdullah Gökçe ve Kurdi-der şube Başkanı Berivan Baş'ın olduğu grup, Mitanni Kültür Merkezi önünde biraraya geldi.

Burada grup adına açıklama yapan Kurdi-der Şube Başkanı Baş, seçmeli ders değil anadilde eğitim talebinde bulunduklarını söyledi.

Hükümetin gerçek talep yerne hep oyalama taktikleri yaptığını kaydeden Baş "Bizim ev halkımızın talebi çocuklarımızın anadillerinde eğitim alıp kendilerini insan hak ve özgürlüğü olan anadilinde ifade etmesidir. Biz seçmeli ders istemiyoruz. Biz çocuklarımızın anadilinde eğitim almasını istiyoruz. Bu yönde kısa bir süre zarfında Türkçe ve Kürtçe olarak topladığımızı 3 bin imzalı dilekçeyi Milli Eğitim Müdürlüğüne tesim edeceğiz" dedi.

Daha sonra Hükümet Konağında bulunan Milli Eğitim Müdürlüğüne giden Baş ve beraberindekiler, dilekçeleri İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzetin Aydın'a teslim etmek istedi. Aydın'ın okullarda incelemelerde bulunmak üzere makamında olmaması üzerine İmzalı dilekçeler, Eğitimden sorumlu Nusaybin Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Necat Yıldız'a teslim etti.

Grup daha sonra geniş güvenlik önlemleri altında hükümet konağından ayrıldı.

Kaynak: AA